avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcularea salariului femeie de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcularea salariului femeie de serviciu

O data/săptămână, timp de o ora, femeia de serviciu a unei scări de bloc(Asociatie de prorietari),face curatenie. Cum se calculează salariul ei?? Mentionez că nu are contract de muncă incheiat cu asociatia de proprietari. Trebuie să i se încheie contract sau conventie de muncă de catre Asociatia de proprietari???
Cel mai recent răspuns: Damiana64 , utilizator 17:46, 16 Martie 2017
Eu consider că așa este corect:1450(salariul minim pe economie :166(media nr de ore pe lună) =8,73lei/oră x4=34,92 lei/lună. Este corect???
Executa o activitate repetitiva asa ca trebuie sa ii faceti contract de munca cu timp partial.
Cu cat o platiti acum?
Raportat la salariul minim brut pe economie la 1 febr 2017 de 1450 lei, salariul orar este de 8,735 lei/ora brut adica aprox 30 lei net/luna.
Probabil mai mult o costa transportul.
Mulțumesc, asa am calculat si eu, dar administratorul hotaraste suma de 76 lei, obligandu-ne să platim cat doreste dânsa. Nici administratorul nu are contract de muncă incheiat cu Asociatia de proprietari, încasând aceeasi sumă - 76 lei. Cum trebuie procedat legal?
Nu trebuie sa va cantonati in zona salariului minim pe economie. Daca ii dati dublu nu se face gaura-n cer si puteti sa-i cereti sa faca ceva mai multa treaba decat 1 ora / saptamana.
Bineinteles ca salariul nu trebuie raportat la cel minim pe economue, acela este minimul care poate fi acordat.
In plus, salariul angajatilor nu il stabileste administratorul ci comitetul executiv reprezentat de presedinte in urma negocierii cu angajatul si in baza bugetului aprobat ptr salarii prin hotarare a adunarii generale. Cu atat mai putin nu isi stabileste salariul administratorul de unul singur.
Inseamna ca si administratorul lucreaza o ora pe saptamana daca insaseaza aceeasi bani ca si femeuia de serviciu.
Ce-o face in 4 ore pe luna numai el stie.
Neincadrarea angajatilor cu contract de munca conf legii poate conduce la sanctionarea asociatiei de ITM cu amenzi nu mari ci foarte mari de pana la 10000 leim

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli asociatie janinasalvastru janinasalvastru am si eu o nedumerire: sunt administrator \\"incepator\\" la o asociatie de proprietari iar in listele de calcul cele vechi cheltuielile cu salariile pe 2 ... (vezi toată discuția)
Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)
Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)