O data/săptămână, timp de o ora, femeia de serviciu a unei scări de bloc(Asociatie de prorietari),face curatenie. Cum se calculează salariul ei?? Mentionez că nu are contract de muncă incheiat cu asociatia de proprietari. Trebuie să i se încheie contract sau conventie de muncă de catre Asociatia de proprietari???
1 administratorul POATE fi si din afara asociatiei
2 PRESEDINTELE TREBUIE sa aibe domiciliu permanent in asociatie
3 administratorul TREBUIE sa fie calificat pentru aceasta " meserie " ( adica autorizat ) altfel ... E BAI !
4 deciziile se iau democratic in adunarea generala generala a asociatiei ( adica se supun la vot ) DAR adunarea trebuie sa fie statutara, nu stiu sigur daca la a 2-a sedinta se pot lua decizii daca sunt mai putini de 50% din nr de locatari care reprezinta cele x apartamente. In asociatia din care apartin la a 3-a sedinta convocata cu afise VIZIBILE ( la termene de cca 7 zile ) in situatia in care NU s-au intrunit cei 50% din locatari se iau deciziile tot prin vot cu instiintarea scrisa a tuturor locatarilor lipsa DUPA sedinta cu semnatura ( au fost cazuri extrem de rare de 2-3 sedinte cu mai putin de 50% din locatari )
5 presedintele comisiei de cenzori TREBUIE sa semneze lunar centralizatorul cheltuielilor comune plus celelalte documente financiar contabile
6 TOATE persoanele care sunt renumerate pentru munca depusa TREBUIE SA AIBE CONTRACT
7 in situatia in care nu sunteti multumiti de felul in care este gestionata activitatea comitetului de bloc se poate depune o sesizare la primarie. DAR in prealabil va recomand sa discutati nemultumirile in adunarea generala, sau sa anuntati in scris comitetul de bloc. Va rog sa analizati cu atentie si urmarile unei eventuale sesizari.
Domnu'Mihaiu, mă faceti să râd in toi de noapte:-) :-) :-), ce calificare, ce atestat, nici măcar contabil nu este. Aflu cu stupoare că, curentul pe casa scarii se plateste pe număr de persoane, noi platim egal pe ap. Nu are contract de muncă incheiat cu Asociatia de proprietari, nu avem comisie de cenzori, nu verifică nimeni, nimic. Sunt revoltată că din fondul de reparatii s a platit intretinerea unui individ timp de 5ANI-fara a i se percepe nicio penalizare, tot timpul s au facut amanari de reparatii ptr că banii nu erau in caserie. Blocul arată jalnic si eu sunt considerata,, rea", curatenie se face cand ne revoltam, Se da o mătură pe sapt. si se intinde o zoaie de sus până jos, mai mult fiecare isi face in fata usii. Cu reclamatii la presedinte nu merge, este de parcă n-ar fi, adm.profita de faptul că toată lumea tace.in fața ei si e vuiet in spate. Mai am o postare in sensul asta mai detaliata. Femeia de serviciu este pensionară, mai mult beată decât trează, face cum face la vreo 10blocuri,vai mama noastră de țară in care traim
Doamna Damiana,
Eu am o propunere pentru o solutionare a situatiei in care toata (sau aproape toata) lumea castiga. Luati-va dumneavoastra obligatia ca pentru 32 lei pe luna sa prestati eficient si cu simt de raspundere curatenia pe scara dumneavoastra. Administratia castiga diferenta pana la 76 lei (impartind suma la 20 apartamente se va vor multumi toti locatarii pentru economie), scara va fi satisfacator de curata si toata lumea fericita! A, da! Nu toata lumea. Am uitat de pensionara betiva care pierde din venit o zecime.Ghinion!Dar daca e pensionara si betiva asa ii trebuie!
Acum lasand gluma la o parte, salariul se stabileste prin cerere si oferta. La modul serios ati gasit pe cineva dispus sa accepte oferta dumneavoastra?