avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta

Buna ziua
as avea o nelamurire
daca de exemplu am un angajat care este nascut in 19.09.1952, este obligatoriu sa intre anul acesta in pensie de limita de varsta?
domnul fiind angajat la o societate privata
trebuie sa instiinteze salariatul ca doreste sa intre in pensie?
ca si firma nu il pot obliga sa intre in pensie nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 16 Martie 2017
Firma nu-l poate obliga sa intre la pensie, insa art.56 alin.1 lit.c C.mun., dispune expres ca , raportul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Multumesc
si in acest caz cum trrebuie procedat?
daca nu si-a depus dosarul de pensie , angajatorul il mai poate tine avand in vedere ca mai are nevoie de el?sau este obligat sa ii inceteze contractul?
Potrivit legii , la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare va trebui sa constate incetarea de drept a c.i.m., dupa care poate incheia un nou c.i.m.
Multumesc
ar mai fi o salariata, care este nascuta in 20.10.1953; in 2013 nu si-a depus dosarul de pensionare , a mai dorit sa lucreze, si atunci in 2013 nu i -a incetat cim-ul ; si nici in prezent nu i s-a incetat cim-ul....este o problema?

Alte discuții în legătură

Incetare cim la data indeplinirii conditiilor de pensionare florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Am un salariat care in martie 2016 a implinit 65 ani . Am crezut ca CIM inceteaza ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim - pensie pentru limita de varsta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog ajutor in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat desfacerea contractului individual de munca pentru pensie de varsta incepand cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)