avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare coplatitor la bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare coplatitor la bun comun

am cumparat prin banca un apartament coplatitor fiind actualul sot dupa mai multe neintelegeri am ajuns la concluzia ca mai bine fiecare asi vede de drumul lui dat fiind faptul ca el este din alt oras si fiind la a 2 casatorie si la mine si la el eu fiind platitoarea bancii si el coplatitor acum as dori sa ma indrume cineva si sami spuna pasii care sunt de urmat si daca pot si cum sa fac sal scot din datele bancii raminind ori singuta platitoare ori sa ami alatur ca fiind coplatitor unul din copii mei proveniti din prima casatorie mentionez ca din ceA DE A DOUA CASATORIE NU AU PROVENIT COPII
Vorbiti la banca, negociati, depinde de partea financiara a situatiei.
Pe de alta parte, coplatitor sau nu, poate e nevoie de un partaj si/sau o conventie matrimoniala.
multumesc frumos

Daca bunul e comun conteaza mai mult decat ca e coplatitor in contractul cu banca.
L-ati cumparat in timpul casatoriei ? Trebuie sa faceti partaj.
Sotul e de acord ?
da este de acord cu divortul dar doreste sa fie scos din actele bancii adica sa nu mai figureze ca fiind coplatitor deoarece pe cale amiabila si de drept am dobindit cumparat acel imobil in timpul casatoriei ar pentru a incepe acele acte si a avea suma necesara actelor si cele care au trebuit ma refer la partea financiara si chiar majoritatea bunurilo mobile au fost facute in urma unei mosteniri in urma decesului parintilor mei si dinsul constietizeaza lucrul acesta si nu doreste altceva decit sa fie scos sau radiat nu stiu cum sa spune din acele acte a bancii
atit in rest este deacord si cu divortul prin notar etc etc
Nu cu divortul ma intereseaza daca e de acord, ci cu partajul in conditiile dvs. Pare ca da.
Divortati intai la notar, apoi faceti partajul. Trebuie sa faceti partajul casei, ca e bun comun. Pt asta trebuie sa aveti acordul bancii si pt partaj si apoi sa preluati integral contractul, aducand eventual un alt coplatitor. Deci la banca mergeti, apoi la notar pt partaj.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ... ClaudiuNicola ClaudiuNicola Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)