avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare coplatitor la bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare coplatitor la bun comun

am cumparat prin banca un apartament coplatitor fiind actualul sot dupa mai multe neintelegeri am ajuns la concluzia ca mai bine fiecare asi vede de drumul lui dat fiind faptul ca el este din alt oras si fiind la a 2 casatorie si la mine si la el eu fiind platitoarea bancii si el coplatitor acum as dori sa ma indrume cineva si sami spuna pasii care sunt de urmat si daca pot si cum sa fac sal scot din datele bancii raminind ori singuta platitoare ori sa ami alatur ca fiind coplatitor unul din copii mei proveniti din prima casatorie mentionez ca din ceA DE A DOUA CASATORIE NU AU PROVENIT COPII
La partaj, soțul dvs. să atașeze o îmtâmpinare, în care să menționeze că nu are pretenție asupra imobilului. Dacă aveți și dovada că avansul a fost dat cu banii proveniți dintr-o moștenire, vă va ajuta în cazul când soțul ar emite pretenții.Instanța vă va atribui imobilul și atât. Scoaterea din statutul de coplătitor îl va facea numai banca, dacă singură întrunuți condițiile de achitare a ratelor.Pe cei de la bancă nu-i ineresează decât să recupereze banii, de la dvs. sau coplătitor. Aș vrea să mă înșel, dar banca nu va fi de acord, indiferent de hotărârea instanței. În această situație, soțul va figura coplătitor până când va fi achitat integral creditul și va fi în imposibilitatea de a mai face un alt credit. Acesta este asul dvs.din mânecă, în situația când emite pretenții. Ar fi o șansă, să vă aprobe un alt coplătitor, veniturile însumate asigurând plafonul stabilit pentru acordarea creditului. În altă situație, veți întâmpuna greutăți si la Oficiul de Cadastru și Intabulare, unde vă va cere acordul băncii pentru a deveni unic proprietar. Succes!
multumesc frumos pemntru raspuns
Buna ziua.
Contractul incheiat cu banca se deruleaza indiferent de schimbarile civile sau legate de proprietati. Orice modificare, implicit a coplatitorului se poate face numai cu acordul si in conditiile bancii. Chiar daca faceti partaj sau tranzactie, sentinta nu este opozabila bancii. Ii devine opozabila numai daca este chemata in procesul respectiv de partaj si figureaza in sentinta.
Din proprie experienta va spun ca eu nu am putut schimba coplatitorul; banca mi-a impus gradul I de rudenie si acelasi domiciliu. Imposibil, mama era prea mare, copilul prea mic, frati surori nu si, oricum ar fi trebuit sa fie la randul lor liberi de sarcini.
Poate sunt mai flexibile bancile acum...
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
luminutza, utilizator
Negociati cu banca, pentru ca orice partaj faceti, userul de mai sus are dreptate, daca banca nu e de acord, nu conteaza tranzactia voastra.
Daca faceti prin instanta, atunci trebuie sa chemati si banca si trebuie sa dovediti ca propusul coplatitor indeplineste conditiile bancii. Care conditii? Si cele de la momentul acordarii creditului, si cele de azi...
Cred ca aveti sanse sa negociati, altfel dati imobilul in plata daca asta va e avantajos.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ... ClaudiuNicola ClaudiuNicola Buna ziua, Cum se mai poate iesi ca si coplatitor dintr-un credit ipotecar dupa divort? Avand in vedere ca actele de proprietate sunt modificate si eu nu ... (vezi toată discuția)
Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)