avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in timpul concediului crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in timpul concediului crestere copil

Buna ziua,
In timpul co crestere copil am voie sa lucrez intr-un an calendaristic in limita a 6 puncte ISR incat sa nu pierd indemnizatia.
Vreau sa imi fac putina experienta ca si sofer profesionist, ar trebui sa am dreptul sa lucrez 3 luni cu mininul pe economie, nu?
Stie cineva daca pot sa inlocuiesc angajarea de 3 luni cu norma intreaga, in 6 luni cu jumatate de norma? Programul real de lucru va fi 2'saptamani plecat/2 saptamani acasa.
Si eventual stie cineva, pana la urma cat inseamna 6 pct ISR?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 18 Martie 2017
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c)realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

De la 01.02.2017, nivelul minim al indemnizatiei este de 1.233 lei.
Asadar, intr-un an calendaristic puteti obtine venituri de 1.233 x 3 = 3.699 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Munca in timpul ccc Neacsu CM Neacsu CM Buna ziua...sunt in concediu crestere copil...as dori sa ma angajez undeva part-time,dar sa raman in CCC fara sa pierd indemnizatia...se poate?vreau sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)