Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Exista o femeie care te obsedeaza o viata intreaga: urmatoarea.
Cand ti-e dor de cineva sa nu inchizi ochii. O sa-ti fie si mai dor.
A iubi des nu inseamna a iubi mult.
Iubirea nu se poate defini intr-o singura formula, fiindca nimeni nu iubeste identic.
Adevarata iubita este cea pe care n-o intalnesti niciodata, dar pe care ti-o inchipui intotdeauna.
Poti sa mergi drept in viata, chiar fiind adus de spate.
De multe ori, vrand sa dai pe unul deooparte, il impingi inainte.
O idee bine clocita trebuie sa faca adepti, nu pui.
Se poate citi si printre randuri. Dar, pentru asta, trebuie sa stii carte serios.
Trecutul nu restituie. Reaminteste.
Cand adoarme tacerea, se desteapta linistea.
Cea mai trista zi a iernii este prima zi de primavara.
Cand privesti marea, gandul o ia in deriva.
Cand stai de vorba cu prostii numai duminica e o adevarata sarbatoare.
Prostul nu se prezinta. Se divulga.
Prietenii se simt si dusmanii se presimt.
Stii de ce ti-am intors spatele? Fiindca te-am privit bine din fata.
Am risipit, dar nu m-am imprastiat
N-am cerut sa ma nasc, dar pretind sa traiesc.
Nu regret nimic din ce am facut in viata. In schimb, regret tot ce n-am facut.
Doua bauturi fara egal : apa proaspata si vinul vechi.
Primul pahar de vin prost e foarte prost; al doilea, parca e mai putin prost; al treilea incepe sa fie bunicel. Si – de la al patrulea incolo – merge, nene, merge!
Vinul bun iti vorbeste despre el la ureche. Si cel prost, de lauda in gura mare.
- De ce bei omule, atat?
- Fiindca n-am posibilitati sa beau mai mult.
Publicul de la teatru se imparte in doua: cei care se duc sa vada si cei care se duc sa fie vazuti.
Din albumul unei pianiste. Urare din partea vechiului său profesor, maestrul Tremolo: "Să-ţi fie viaţa o simfonie cerească. Când te vei mărita să ai parte de un bun şi vrednic dirijor care să ştie să bată bine măsura. Zi cu zi, d-a capo al fine, viaţa să vă fie un acord perfect. Să vă ferească Dzeu, marele armonist, de orice disonanţă. Totuşi să fii totdeauna forte. Chiar dacă te-ai sfădi uneori cu dirijorul tău, ca intemezzo, fă-o pianissimo, însă risolutto; caută numai să ai un motiv chiaro e brillante; evită cu toate astea prea multele variaţiuni şi fiorituri cari nu mai intră în gustul modern. Dacă vezi că nu merge, poţi s-o iei cu o octavă mai sus. Să trăiţi largo, să petreceţi allegretto scherzando con brio. Orice veţi dori presto să se împlinească... ªi când vei fi stăpână de casă, pentru ca menagiul să meargă cu tact şi con motto, nu uita să iei bine seama la chei."