Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
-Mult e dulce si banoasa carma unui stat, alta vaca mai laptoasa ca ea n-am aflat. (N.T.Orasanu - pamfletul Nichipercea)
-In politica, prostia nu este un handicap (Napoleon Bonaparte)
Optimismul este contagios, el este acela care face lumea fericită și oamenii care vor sa fie fericiţi au nevoie de optimiști.
Sunt un optimist. Nu prea vad să aibă sens să fiu altcumva.
Învață-te să surâzi. Privește cu interes constructiv către lucruri și cu prietenie către oameni.
Nu permit să ma deranjeze nimic. Nu permit să mă sperie nimic. Toate trec cu excepția lui Dumnezeu. Dumnezeu singur îmi ajunge să mă simt complet.
Sunt încrezător că aceasta lume va supraviețui și celor mai mari orgolii.
Firile optimiste speră mereu, chiar și în fața unor greutăți.
Optimismul nu așteaptă fapte. El se ocupă de prospecte. Pesimismul este o pierdere de timp.
Nu te uita în urmă, ci priveşte cu curaj tot ce ți-a hărăzit soarta. Mergi înainte cu bucurie, aduna-ți toate puterile pentru a alege binele din tot ce vei avea de înfruntat.
Optimismul, speranţa sunt cele mai bune investiţii dintr-o viaţă. Oamenii sunt efemeri şi schimbători. La sfârşitul unei vieţi vezi că, afară de câteva gânduri frumoase şi de câteva închipuiri, cu nimic nu te-ai ales.