Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
-.Numai Dumnezeu are privilegiul să ne abandoneze. Oamenii nu pot decât să-ţi întoarcă spatele. (Emil
Cioran)
-. Nu contează decât un singur lucru: să înveţi să pierzi. (Emil Cioran)
-. Dacă ar fi cu putinţă să ne privim cu ochii celorlalţi, am dispărea pe loc. (Emil Cioran)
-. Am toate defectele celorlalţi şi totuşi ceea ce fac aceştia mi se pare inadmisibil. (Emil Cioran)
-. Nu e profund, nu e autentic decât ceea ce ascundem. De unde forţa sentimentelor abjecte. (Emil
Cioran)
- Uneori este nevoie sa-ti dea niste palme viata, ca sa fi treaz cand va incerca sa-ti traga pumni.
- Omul se aseamana cu un pui de pasare: are nevoie de coaja oului pentru a-l apara, dar vine o vreme cand trebuie sa gaseasca puterea s-o sparga, altfel nu va zbura niciodata.
Casnicia este o arta : trebuie sa o creezi din nou in fiecare zi. ( Rabindranath Tagore )
Fa ochii mari inainte de a te casatori si tine-i pe jumatate inchisi dupa casatorie. ( Benjamin Franklin )
Nicaieri nu poate fi omul mai fericit decat in mijlocul familiei sale. ( Proverb romanesc )