Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Cele trei etape ale invatarii sunt: 1. Citirea; 2. Intelegerea; 3. Redarea.
Cine scrie, citeste de doua ori!
Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii. Inchide cartea ca sa gandesti tu insuti.
Repetitia e mama invataturii.
Invatatorii iti deschid usa, insa tu insuti trebuie sa treci prin ea. (Proverb chinez)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Este necesar sa descoperi greseli de stil in scrierile altora, pentru a le evita in ale tale. (Arthur Schopenhauer)
De indata ce vorbesti, incepi sa te inseli.
Logica este ceea ce ne ajuta sa gresim cu fermitate.
Greseala e o inepuizabila sursa de informare.
A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit. (Chris Simion)
O eroare este cu atat mai periculoasa cu cat contine mai mult adevar.
Calculatoarele pot gresi, dar oamenii gresesc si mai mult.
"Frumusetea fizica este trecatoare . Dar frumusetea mintii , bogatia spiritului si caldura inimii - si eu le am pe toate acestea - nu se pierd , ci cresc cu anii"
Tennessee Williams - " Un tramvai numit dorinta "