avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare -cumparare cabinet medical
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare -cumparare cabinet medical

Buna ziua,

am o cunostinta care a cumparat ,acum un an, de la un coleg de breasla, un cabinet medical situat intr-o policlinica. Colegul respectiv avea contract de vanzare - cumparare cu plata in rate (potrivit OUG nr. 68/2008, ordonanta de urgenta privind vanzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical), rate pe care noul proprietar le-a preluat, platindu-le timp de un an prin ordin de plata, in contul primariei. Mentionez ca primaria a fost de acord cu acest contract de vanzare-cumparare, încheiat la notariat. Absurdul acum vine. Noul proprietar a constatat ca primaria nu a operat schimbarea proprietarului si nu recunoaste nici plata ratelor. Dupa ce a prezentat toate actele, menționând si faptul ca a platit si impozitele aferente si ratele prin ordin de plata, primaria i-a cerut un act de novatie, act pe care notarul l-a respins pe motiv ca ar fi ilegal si inutil.
Cum ar putea persoana respectiva sa oblige primaria sa o treaca in acte ca noul proprietar, mai ales ca doreste sa plateasca cu anticipatie toate ratele?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgios , utilizator 13:34, 6 Aprilie 2017
Are acordul scris al primariei? A semnat primaria actul de vanzare? S-a respectat procedura de vanzare?
Trebuie vazute actele...
Da, inteleg ca totul s-a petrecut conform legii, primaria a dat acordul scris, restul s-a facut la notar.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmi - cabinet medical individual vasilemb vasilemb Buna ziua, Un CMI (Cabinet Medical Individual) detine un spatiu proprietate intr-o policlinica, spatiu cumparat de la Primaria Mun. Buc in conditiile OUG ... (vezi toată discuția)
Care sunt vecinii din pct de vedere legal? vasilemb vasilemb Buna ziua, Am un CVC al unei proprietati intr-o policlinica cu drept de preemptiune la instrainare pentru proprietarii vecini. Ce inseamna din pct de vedere ... (vezi toată discuția)
Cesionare contract vanzare cumparare pentru spatiu cabinet medical dandoct dandoct Doresc sa donez un praxis medicina de familie organizat ca si CMI, conform ORDIN Nr. 1322 din 2 noiembrie 2006 unui alt medic de familie, care este tatal meu. ... (vezi toată discuția)