avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Venituri din strainatate - Etsy
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Venituri din strainatate - Etsy

Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Am un magazin mic deschis pe Etsy, realizez produse handmade (din rasina). As dori sa stiu ce declaratie trebuie completata in cazul in care imi deschid direct un magazin virtual cu adresa proprie, gen www.nume.com (sau daca continui afacerea direct pe etsy). Doresc sa precizez ca nu sunt venituri din Romania(deci PFA nu se aplica), majoritatea comenzilor sunt venite din afara. Am cautat pe net si cel mai bun raspuns e declaratia 201. Se completeaza de la o anumita suma atinsa, sau de la bun inceput? De pe etsy, plata imi vine direct pe contul Paypal. In cazul in care imi deschid un eshop, plata cred ca va fi posibila atat pe paypal cat si direct pe card. In acest caz, cum as putea face calculul exact al venitului? Atat tranzactiile de pe paypal, retragerea numerarului pe card cat si conversia valutei, trage comision.
Doresc sa mentionez si faptul ca nu sunt angajata, sunt studenta, si acest lucru il fac in timp liber. Nu e deloc un venit precis pe luna. Va multumesc mult pentru momentul acordat!

O zi buna

Andreea

Alte discuții în legătură

Bună seara. dacă am deschis un magazin online pe etsy, dar ... Rux245 Rux245 Bună seara. Dacă am deschis un magazin online pe Etsy, dar nu livrez fizic vreun produs (fac etalari de tarot) cum trebuie să procedez? Trebuie să deschid ... (vezi toată discuția)
Sunt platit virtual ce taxe trebuie sa platesc cand vreau sa introduc banii intr-un cont bancar? Samson12 Samson12 Buna ziua, am meseria de designer de websituri, sunt destul de nou in acest domeniu dar am avut cativa clienti, acestia m-au platit prin intermediul platformei ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)