Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accident auto cu autoturism neconform ce pune viata in pericol

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier in timpul programului de lucru. Nu au fost implicate alte autoturisme / persoane / bunuri.

Autoturismul (probabil cu ceva probleme tehnice) a derapat, am intrat intr-un sant si m-am rostogolit de 2 ori. Masina a fost foarte grav avariata, dar niciun airbag nu s-a declansat.Am scapat cu cateva zgarieturi, cu mare noroc. Este al 2 lea accident serios in care este implicat acest autoturism. In niciunul dintre ele airbagurile nu au functionat.

As dori un sfat in legatura cu variantele pe care le am de a ma indrepta impotriva producatorului / furnizorului de autoturisme. Problema este cunoscuta atat de producator si comunicata in mass media:

[ link extern ]

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 12:20, 7 Aprilie 2017
Buna ziua,

Singura modalitate prin care puteti obtine despagubiri de la producatoru/furnizor este sa il actionati in instanta pentru plata daunelor produse ca urmare a defectiunilor tehnice. Aceste defectiuni vor trebui constatate printr-o expertiza tehnica judiciara, iar daca se confirma ceea ce reclamati dvs. se va antrena raspunderea producatorului/furnizorului pentru vicii ascunse ale autoturismului.

Puteti incerca sa ii notificati in prealabil cu privire la aceste chestiuni. Poate sunt dispusi sa discute si intr-un cadru amiabil.Notificarea ar putea avea mai mult efect daca este trimisa printr-un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta civil - opinii??? cristinajus cristinajus la data de 23 martie 2001, AB de profesie medic, a cumparat de la CD, autoturismul marca W,platind p ac suma de 15.000 euro. contractul de v-c s-a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism - vicii ascunse AndreiaC AndreiaC Bună seara, La începutul săptămânii am avut un accident cu mașina din care au rezultat mai multe avarii (au sărit airbag-urile, s-au spart farurile ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)