avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pentru copil nascut in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pentru copil nascut in Anglia

Buna ziua,

Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de domiciliu pentru cetatenii romani cu domiciliul legal in strainatate , eliberat de Biroul Evidenta Populatiei local. Din cate am cautat, nu se elibereaza o astfel de adeverinta. Eu stau cu chirie iar contractul de inchiriere nu este pe numele meu, este pe numele partenerului meu. Ce a-si putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 11 Ianuarie 2019
Stati putin. Sunteti cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Aveti pasaport in care scrie ca aveti domiciliul in alta tara?
Unde stati cu chirie? In Romania? Aveti buletin?
Cererea de transcriere se depune la locul de domiciliu din buletin ori in cazul CRDS la ultimul loc de domiciliu avut in tara.
Ultima modificare: Vineri, 7 Aprilie 2017
Justitiarul711, utilizator
Sunt cetatean roman, locuiesc in Anglia (Manchester). Am pasaport si carte de buletin romanesc, cu domiciliul in Romania. Stau cu chirie in Anglia.
Sa inteleg ca, aceasta adeverinta trebuie procurata din Romania si nu Anglia?


Va multumesc!
Nu aveti nevoie de ea. Dvs. va prezentati cu cartea de identitate fie la ambasda/consulat, fie la starea civila de la primaria de domiciliu din Romania inscrisa in actul dvs. de identitate. Pe fluturas/anunturi de regula sunt trecute toate posibilitatile, dar dvs. avand domiciliul in Romania nu sunteti CRDS. Mergeti cu certificatul copilului apostilat, ori un extras multilingv, actele de identitate si certif. de nastere a dvs. si a sotului.
Va multumesc din suflet pentru informatiile acordate. Ar fi fost frumos ca si cei de la Ambasada Romaniei din Londra sa de-a toate informatiile necesare, in special daca nu locuiesti in Londra. Nu sa iti inchida telefonul in nas.

Puteti suna si la primaria dvs. de domiciliu din tara daca aveti neclaritati.

Alte discuții în legătură

Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)