avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnitate Crestere Copil Munca in Strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnitate Crestere Copil Munca in Strainatate

Buna ziua,

Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata. Este o sarcina neprogramata pe care tatal- cetatean strain nu vrea sa si-o asume. De 2 ani de zile lucrez in Franta (UE) cu acte in regula. As dori sa pastrez copilul,si sa revin de tot in Romania.

1. Ce drepturi as avea in tara in ceea ce priveste concediul pentru cresterea copilului? Am gasit doua prevederi contradictorii( Ordinul MMFPS 1474/201 si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor)

Deci, am sau nu am dreptul la concediu crestere copil si indemnizatie in Romania si in ce conditii? Daca reusesc sa obtin un loc de munca in tara inainte de nasterea copilului, sunt anumite conditii ce trebuiesc indeplinite? (continuitate cu munca din strainatate, nr de luni contributie, etc?)

2. Daca tatal nu doreste sa recunoasca copilul la nastere, poate sa revina ulterior asupra deciziei? Daca eu ma stabilesc cu copilul in tara, iar tatal ramane in Franta, poate cere custodie comuna? (nu intentionez sa il indepartez intr-o zi de copil daca va dori sa isi asume rolul de tata- desi in acest moment sunt slabe sanse sa se intample acest lucru- dar nici nu vreau sa ma trezesc ca o sa apara apoi din neant si o sa aiba pretentii de custodie asupra copilului)

Multumesc pentru sfaturi,
Carmen
Cel mai recent răspuns: CarmennB , utilizator 14:23, 13 Aprilie 2017
Nu ma poate ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil sabina84 sabina84 Intrebarea mea este,care sunt pasii care trebuie sa-i faca pentru a beneficia de CCC in situatia urmatoare; Copilul este nascut la data de 15 sept.2014 ... (vezi toată discuția)
Doresc sa aflu cat mai multe despre concediul pentru cresterea copilului mt7x_murdok mt7x_murdok Buna, doresc sa aflu mai multe despre CIC daca se poate: Sotia mea a nascut in data de 16 feb. si astazi am scos certificatul de nastere al copilului dar ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nenesa nenesa Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia mea: -un angajat (tata) are de la 01.07.2012 o fetita.Sotia lui nu a lucrat niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)