avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notarea urmaririi silite in CF pentru mai multe imobile
Discuție deschisă în Executare silită

Notarea urmaririi silite in CF pentru mai multe imobile

Daca se incepe urmarirea silita imobiliara impotriva unui debitor care detine mai multe imobile, se poate nota aceasta urmarire silita in cartea funciara pentru toate imobilele detinute de debitor sau se noteaza numai pentru imobilul care va fi scos la vanzare primul?
Cel mai recent răspuns: dorincornea , utilizator 14:05, 11 Aprilie 2017
pentru toate imobilele a caror valoare (insumata) acopera valoarea creantei
Deci inteleg ca trebuie facuta evaluarea fiecarui imobil in parte inainte de a se putea nota urmarirea silita?

Daca evaluarea se face cu experti ANEVAR cred ca poate dura destul de mult timp in cazul in care sunt multe imobile.

De asemenea, daca nu se face notarea urmaririi silite pentru o parte din imobile iar cele pentru care s-a facut evaluarea sunt vandute sub pretul evaluat, debitorul si-ar putea vinde intre timp imobilele care nu au fost urmarite silit cauzand un prejudiciu creditorului care nu isi mai poate recupera creanta complet.

Cum ar trebui sa procedeze creditorul pentru a se asigura ca nici unul din imobilele debitorului nu poate fi vandut inainte de recuperarea creantei sale? Sechestru asigurator pe toate imobilele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit- executare silita imobil cristitotora cristitotora Pentru un credit de nevoi personale pot fi executate silit bunurile imobile ale creditorului? (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ? doinita234 doinita234 buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra... Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Posibilitate valorificare creanta juridic dana juridic dana O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati ... (vezi toată discuția)