avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperarea sumelor de catre angajator pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperarea sumelor de catre angajator pentru concediul de maternitate

In vederea depunerii dosarului de recuperare a sumelor pentru indemnizatiile aferente concediului de maternitate (126 zile), este nevoie de completarea unei cereri tip si a unui centralizator privind certificatele de concediu medical. Intampin dificultati in a le completa si am nevoie de ajutorul dvs. Oare aveti un model din fiecare document deja completat, atasandu-mi de asemenea si o declaratir D 112 (am inteles ca de acolo se iau valorile) si un model de certif medical (penru centralizator) pentru a stii de unde provin sumele?

Va multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: Simina17 , utilizator 20:53, 27 Aprilie 2017
Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ]
Va multumesc pentru link, insa am aceste documente. Idee este ca nu stiu sa le completez, nu stiu ce sume sa trec in acea cerere si ce reprezinta J1, J2 etc. Mai exact, am nevoie de explicatii, astfel:
A. Cererea tip:
1. " Va rugam a ne vira suma de .....X...., reprezentand diferenta [....] datorata de angajator pe luna / perioada.....Y... ." Care sa fie oare aceasta diferenta X si care sa fie luna / perioada (referitor la acest ultim aspect ma gandesc ca este vorba de o luna de acordare indemnizatie maternitate sau toata perioada de 126 zile, in functie de situatia pentru care cer decontarea)?
2. J1 ..... lei
J2 ..... lei
etc. Ce oare sa notez aici? Ce reprezinta J?
3. total cuantum suportat din bugetul Fondului national unic al asigurarilor sociale de sanatate pentru concedii si indemnizatii platite pe luna / perioada .... (?), suma ...........(?)? Care este perioada si suma? De unde le iau?
4. total contributii [...] suma ..... (?). Care este suma si de unde o iau?
5. total suma de recuperat [...], suma ........(?) ? care este suma si de unde o iau?

B. Centralizator certificate pt concediile medicale:
Avand o singura angajata insarcinata in firma, voi completa numai prima linie din acest centralizator sau voi completa cate o linie pentru fiecare concediu medical adus?

Va multumesc de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire cerere recuperare concedii medicale fnuass DerGolem DerGolem Buna ziua! Se poate sa-mi spuneti va rog daca am intocmit bine cererea pentru recuperarea banilor de la FNUASS? Am urmatoarele date: Luna ianuarie - 4 ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale marianapirvu marianapirvu am un salariat angajat din august 2011, pe lunile decembrie,ianuarie si februarie a fost in concediu fara plata, iar din martie,aprilie ,mai este bolnav de ... (vezi toată discuția)
Completare cerere recuperare sume fnuasa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am urmatoarea situatie suma suportata angajator 153 lei si suma suportat fnuass 182 lei si contributie concedii in luna respectiva 60 lei suma ... (vezi toată discuția)