avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua

Vecinul meu are 5 geamuri la mine in curte care toate se deschid si nu toate au geam mat .Este legal ? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: bia.m , utilizator 21:31, 30 Aprilie 2017
Buna ziua. Conform art. Art. 615 Noul Cod Civil referitor la Distanţa minimă pentru fereastra de vedere:
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.

(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.

Vecina nu are gard pur si simplu geamurile sunt la mine in curte si are maxim 0.50 m in spatele casei.Am depus reclamatie la primarie.Am sanse ca vecina sa isi inchida geamurile ?Multumesc frumos !
Sa le zideasca sa nu mai vada la mine in curte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu - ferestre de vedere si de aerisire filipanamaria filipanamaria buna ziua,as dori sa stiu daca legea imi permite sa am geamurile de la dormitoarele de sus cu vedere inspre curtea vecinului??dar gemuletele mici de la baile ... (vezi toată discuția)
Geam la mine in curte? margareta-diana margareta-diana Vecinul de langa mine isi construieste casa.Constructia e la 60 cm de proprietatea mea si isi face geam pe peretele dinspre curtea mea.Are voie?Mentionez ca e ... (vezi toată discuția)
Fereastra cu vedere in curte gogutu85 gogutu85 Buna ziua, cum se procedeaza legal in situatia in care vecinii mei au facut o constructie cu etaj si mansarda care are o fereastra cu vedere al mine in curte, ... (vezi toată discuția)