avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara. Am primit astazi 28.04.2017 o amenda de la CNAIR pentru ca in 08.11.2016 am fost surprins de o camera fixa de control a rovinietei circuland pe un drum national fara a avea rovinieta valabila. Intrebare: ca urmare a faptului ca in tot acest interval de timp(aprox. 5 luni) am circulat fara rovinieta valabila mai pot primi si alte procese verbale de contraventie (amenzi)?? multumesc
Da, este clar că mai puteți primi astfel de amenzi. Ar trebui să vă cumpărați urgent rovignetă.
OG15/2002
Articolul 9
(1) Constatarea contravenţiilor se face cu ajutorul mijloacelor tehnice, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 8 se face de către:
........
c) personalul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. care efectuează controlul:
.........
(ii) pe reţeaua de drumuri naţionale din România, prin intermediul sistemelor de camere video;

(3) Aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 8 se face de către personalul prevăzut la alin. 2.
(4) În cazul utilizatorilor români, dacă se constată prin intermediul sistemelor de camere video lipsa rovinietei valabile sau a peajului valabil, în baza datelor privind utilizatorul vehiculului, furnizate de Ministerul Afacerilor Interne - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, personalul care efectuează controlul conform alin. (2) lit. c) pct. (ii) aplică sancţiunea şi încheie procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(5) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei întocmit conform alin. (4) se încheie în lipsa contravenientului.
........
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data constatării contravenţiei, interval pentru care nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta. Tudor galati Tudor galati Buna seara. Am circulat cu masina 5 saptamani fara sa-mi dau seama ca am rovinieta expirata. In acest timp am trecut prin fata camerelor de rovinieta de cel ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Razvan192 Razvan192 Am o nelămurire cu privința unei amenzi de rovinieta!mentionez de la început ca mașina cu care circul am cumparat-o de la un var,și încă este pe numele ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta hiperbola hiperbola am primit un PV ce donstatare azi 07.02.2017. PV intocmit in 17.01.2017, agentul constator , constată in data de 17.01.2017. că am circulat fara ROvinieta ... (vezi toată discuția)