avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile tatalui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile tatalui dupa divort

In toate discutiile referitoare la copiii minori care au nefericirea sa fie prinsi in mijlocul unui divort se "bate moneda", mai mult sau mai putin patimas, pe dreptul mamei de a pastra copilul langa ea, fiindca e "mama". Si aproape orice ar face, mama e favorizata si i se da copilul.
Va rog sa va ganditi si sa-mi dati un sfat, cat mai obiectiv, la problema tatalui care dupa divort este despartit de copil si e la bunul plac al mamei copilul. Am divortat acum doi ani, in conditii civilizate, si am stabilit sa-mi pastrez legatura permanenta cu baiatul meu (acum in varsta de 6 ani), dar sa fiu de acord ca el sa fie incredintat mamei.
La foarte scurt timp dupa divort, fosta sotie a plecat din tara, cu o bursa in Anglia, apoi in Franta, SUA... si copilul a ramas in grija mea si a parintilor ei. Practic, in cei doi ani scursi de la divort, a lipsit de langa copil aproape un an si jumatate! In momentul in care a realizat ca baiatul este extrem de atasat de mine a trecut la o izolare aproape totala a copilului si il pot vedea numai la gradinita (unde ma duc in fiecare zi). N-o intereseaza cat sufera copilul, n-o intereseaza nimic altceva decat sa-l tina cat mai departe de mine, cu orice pret.
Ce pot face?! N-am chiar niciun drept?! Vreau sa cer reincredintarea copilului, el e disperat sa fie langa mine... Dati-mi va rog un sfat!
Sunt disperat si datorita faptului ca fosta sotie este extrem de bolnava: tumoare pe canalul medular (neoperabila), tromboza sinusurilor (in urma unui accident vascular cerebral) si trombofilie genetica - poate pati ceva grav in orice clipa si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca ar fi intr-un moment in care este singura in casa cu copilul si fierbe ceva pe foc...
Va rog, sfatuiti-ma!
Cel mai recent răspuns: veronica musat , utilizator 19:20, 29 Decembrie 2005
Stimate Domn, sigur ca aveti drepturi parintesti asupra copilului pe care nu vi le poate lua nimeni. Sotia dvs. in mod abuziv nu va permite sa stati mai mult timp cu copilul. Aveti posibilitatea de a deschide proces pentru reincredintarea minorului sau pentru stabilirea dreptului de vizitare a minorului. Pentru detalii sunati la Cabinetul de avocatura "Veronica Musat" tel.021/666.59.40 ; 0721.473.290 sau 0744.848.183

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort "international" lbaghera lbaghera Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sotia mea a plecat in strainatate cu copilul in varsta de 4 ani si jumatate anul trecut, ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani incredintat tatalui doreste sa revina la mama lazaris lazaris Buna ziua, In urma divortului in 2007,am acceptat ca baiatul meu care are acum 16ani sa fie incredintat tatalui deoarece am plecat in strainatate cu un ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)