avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei de clasare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei de clasare

Buna,
In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv procurorul ierarhic -Primprocurorul iar acesta in doar o zi dupa ce am depus plangerea probabil fara sa urmareasca dosarul in cauza a dispus respingerea plangeri.
Intrucat in termen de 20 de zile pot sa depun plangere impotriva aceslui raspuns as dori cu amabilitatea Dumneavoastra sa stiu unde trebuie depusa aceasta plangere ?
La judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta.

Art. 340 c.proc.pen.
Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
...............................
Puteți face plângere la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă. Plângerea o depuneți la instanță.

Articolul 340 din Codul de procedură penală
Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
(3) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoana juridică, denumirea, sediul, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, data ordonanţei sau a rechizitoriului atacat, numărul de dosar şi denumirea parchetului, indicarea motivelor plângerii.
(4) Dispoziţiile art. 289 alin. (3)-(5) se aplică în mod corespunzător.
(5) În cazul în care nu cuprinde data ordonanţei sau a rechizitoriului atacate, numărul de dosar şi denumirea parchetului, plângerea se restituie pe cale administrativă, situaţie în care completarea plângerii poate fi efectuată nu mai târziu de 20 de zile de la data restituirii.
La judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Obiectul plangerii il constituie ordonanta de clasare, nu raspunsul prim procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns de catre procuror la plangerea impotriva ordonantei de clasare sanda2s sanda2s Buna ziua, Intr-un dosar penal partea vatamata a fost depusa plangere impotriva ordonantei de clasare in termenul legal de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am depus o plangere penala la parchet, procurorul ... 4Mic 4Mic Buna seara . Am depus o plangere penala la parchet, Procurorul a clasat dosarul din lipsa de probe , am facut plangere impotriva solutiei care binenteles , a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare a procurorului sanseverina sanseverina Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am facut acum trei luni o plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror si nu am primit ... (vezi toată discuția)