Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa ma intorc in Romania cu fetita fara aprobarea tatalui?

Buna seara! Locuiesc in Spania de aproximativ 13 ani, am o fetita de 9 ani pt care am custodia iar tatal ei trebuia sa plateasca pensia alimentara 200€ pe luna si drept de vizita sf. de saptamana alterne. Nu am fost casatoriti legal, suntem cetateni romani amandoi. Suntem despartiti de mai bine de 2 ani, dar nu a platit nici o luna pensia alimentara si nu s.a implicat in cresterea ei. Eu doresc sa ma reintorc in Romania cu fetita, am mers in vacanta cu ea si i.am prezentat locul natal... am decis ca vrem sa fim alaturi de restul familiei (verisori, matusi, unchi) dar intrebarea este, tatal fetei poate sa ma impiedice? Imi poate interzice sa plec cu fata? Mentionez ca nu mai este nevoie de procupa pt calatoria cu avionul, conform legii 169/2016. Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:53, 7 Mai 2017
Daca aveti o sentinta judecatoreasca definitiva din care sa rezulte ca dvs. detineti autoritatea parinteasca de una singura, nu aveti nevoie de acordul tatalui, puteti pleca linistita.
Va multumesc pt raspuns. In sentinta judecatoreasca scrie ca fetita ramane in custodia mamei, tatal facandu-se responsabil de plata pensiei alimentare, dar deciziile in legatura cu soarta fetitei ar trebui luate de comun acord.
Trebuie analizata hotararea judecatoreasca de avocat ca sa nu aveti multe probleme juridice dupa aceea.
In cazul dvs. poate exista de principiu posibilitatea pe care o doriti dar trebuie examinat foarte atent totul.
Simplul fapt ca nu plateste pensia nu produce efecte care sa inlature tatal din viata minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv,,,,am o fetita de 5ani,eu sunt romanca si tatal spaniol,de tatal fetei nu mai stiu nimic de 2 ani,am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora la familia fostei sotii uddo uddo fosta mea sotie a plecat azi in italia si a incredintat fetita de 3 ani la matusa si bunicul ei . Cum se poate asa ceva , eu sant ruda de gradul 1 , Cum si de ... (vezi toată discuția)