avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz angajare asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz angajare asistent personal

Fiul meu, in varsta de 20 ani, este posesorul unui certificat de handicap grav cu drept de asistent personal.
Vechiul certificat a expirat la data de 23 iulie 2009. Noul certificat, care prevede acelasi drept, a fost emis in data de 28 iulie.
Mama mea a fost angajata ca asistent personal inca de la data stabilirii handicapului, in 1998.
In prezent, datorita celor 5 zile existente intre datele celor doua certificate, Primaria sector 2 refuza sa o mai angajeze pe mama ca asistent personal invocand prevederile OU 34/11.04.2009 si insista ca fiul meu sa accepte o indemnizatie de insotitor, in cuantum banesc mult mai mic.

In prezent fiul meu nu mai primeste decat alocatia personala de handicap..
Cum sa procedez pentru ca fiul meu sa isi poata primi drepturile stipulate clar in certificatul de handicap?
Cel mai recent răspuns: catalinaciobotaru , utilizator 18:23, 21 Septembrie 2009
Ar trebui sa mergeti la Institutia care a eliberat certificatul si sa le expuneti problema. Cred ca ei sunt responsabili de acest lucru.
Am trimis un memoriu la Directia Generala de Aistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2, Serviciul Protectie Speciala Persoane cu Handicap si i s-a comunicat fiului meu ca: "cererea dvs. de angajare a unui asistent personal nu poate fi solutionata favorabil, motiv pentru care va rugam sa va prezentati la sediul institutiei noastre....... in vederea solicitarii ijndemnizatiei de insotitor"
Mergeti acolo, daca nu se rezolva va puteti adresa instantei.
Am avut nenumarate necazuri cu personalul de la Primaria sectorului 2 in ceea ce priveste drepturile fiului meu. Cred ca este inutil sa ma mai duc.Am trimis memoriul si am primit raspunsul la el deci nu vad ce as mai putea sa le mai spun.As vrea sa-mi spuneti, daca se poate, ce temei legal pot sa invoc in sustinerea cauzei fiului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal al copilului cu handicap Calin1979 Calin1979 Avand certificat medical de handicap cu gradul - grav , mama copilului are dreptul sa fie angajat langa copil ca si asistent si daca da cine il angajaza si in ... (vezi toată discuția)
Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)
Asigurarea sociala a persoanelor varstnice irachieru irachieru Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine sfatuindu-ma cum sa procedez cu o persoana in varsta de 69 ani care a suferit un accident vascular in anul ... (vezi toată discuția)