avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni succesive

Buna ziua,speta mea suna cam asa:
Bunica mea impreuna cu bunicul,dupa casatorie(prin 1.948,cred)au construit in sat Pelisor,jud.Sibiu o casa pe un pamant primit de la parintii lui .A locuit acolo cu bunicul si mama mea (unica fiica)pana in 1973 cand (fiica ei)mama mea casatorindu-se la Timisoara a luat-o cu ea ca sa ne creasca pe noi ( cei 2 nepoti ai ei: eu si fratele meu).Bunicul meu a murit inainte de 1989,bunica insa nefacand succesiunea. Acum, bunica are 88 de ani si ar dori sa faca aceasta succesiune( ultima inscriere in CF-ul casei din Pelisor este din 1942 si apare mama si bunica bunicului meu).Bunica facut o procura unei persoane din Pelisor pt ca aceasta sa se ocupe in numele ei de succesiune insa aceasta persoana a decedat in urma unui cancer de curand neapucand sa initieze succesiunea.Ce poate face binica mea in continuare tinand cont ca este in varsta si nu se poate deplasa de la Timisoara pt a face succesiunea. De asemenea intre timp in casa si pe terenul bunicii s-a instalat o famiilie de tigani care se pare ca nu mai vor sa paraseasca locatia intrucat ei stiu ca bunica este in varsta si probabil nu se va mai intoarce in sat.Cum putem noi ca si nepoti sau mama sa procedam ca sa-i evacuam de acolo si sa facem succesiune pe bunica? Mentionez ca in prezent casa arata deplorabil,este pe jumatate cazuta si nu valoreaza mare lucru ( decat sentimental).Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 14:43, 9 Mai 2017
In principiu trebuie facuta succesiunea, procura pentru dezbaterea succesiunii poate fi facuta in orice oras din tara si apoi cu executor evacuati "chiriasii" nepoftiti
Bunica poate face procura pe numele fiicei sale, unuia ginere nepoți sau unei terțe persoane care sa o reprezinte la notar în vederea dezbaterii succesiunii. Ulterior se va putea adresa unui executor judecătoresc în vederea evacuării persoanelor care locuiesc fără drepț în imobilul respectiv.
Succesiunea se poate initia in Timisoara sau trebuie facuta in raza localitatii unde este proprietatea ,adica Jud Sibiu?
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
ginamangra, utilizator
Nu.
Succesiunea trebuie facuta la ultimul domiciliu al defunctului,adica la Sibiu.
Procura o poate face bunica in orice localitate ,respectiv in Timisoara unde locuieste acum.
Dumneaei poate da aceasta procura pe numele unei persoane cunoscuta de dumneaei si bineinteles de buna credinta,persoana care va inteprinde toate demersurile in fata noatrului pentru a putea obtine certificatul de mostenitor pe numele dumneaei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de titlu de proprietar Nnic Nnic Buna seara, Am o problema complicata. Dupa revolutie cand s-a dat pamantul la oameni, mama mea a avut drept la pamant ca mostenire. La primarie sa facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot quintuss quintuss Decedat bunic,se zice ca s-a facut succesiunea la timpu respectiv,nu sunt sigur.Dupa o perioada,in timp ce bunica era in vaita s-a facut un act ... (vezi toată discuția)
Pretentii dupa ce s-a facut succesiunea alexaces alexaces Buna seara,mama mea are o problema,in urma cu aproape trei ani surorile mamei au hotarat sa vanda casa bunicii deoarece aceasta ajunsese in stadiul de a nu se ... (vezi toată discuția)