Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Sultă neplătită - cum pot intra în posesia ei

Bună ziua, am nevoie de un sfat. Situația este următoarea: suntem 4 frați, am făcut succesiunea după moartea părinților mei, doi frați au donat partea lor celui de-al treilea frate, succesiunea nu s-a putut face în natură, fratele meu a primit imobilul fiind obligat prin sentință juridică să îmi achite mie o sultă.
Problema este că nu este precizat nicăieri un termen de achitare al sultei, fratele meu nu este în țară, la adresa de domiciliu nu locuiește nimeni, nu am cum să iau legătura cu el, nu suntem în relații bune.
Cum pot intra în posesia sultei?
Se poate recurge la executare silită? Dacă da, îmi voi primi toată sulta sau se va recalcula? Am aflat de la alte persoane, că fratele meu ar vrea să pună pe cineva să cumpere casa la licitație la un preț mic, astfel încât să primesc o sumă extrem de mică drept sultă. Există acest risc?
Vă mulțumesc pentru răspunsuri din suflet.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 13 Mai 2017
In hotararea judecatoreasca scrie cuantumul sumei pe care o aveti de primit cu titlu de sulta?
Da, suma este scrisă in lei, ca si valoare, nu procent.
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
ApostolKarina, utilizator
Aia este important. Valoarea inscrisa in hotararea judecatoreasca. Situatie in care fratele poate sa faca ce doreste cu bunul respectiv (chiar si sa-l dea pe gratis cuiva), insa va trebui sa va achite suma inscrisa in hotararea judecatoreasca.
Mergeti la executor in vederea executarii sillite pt sulta ce v-o datoreaza.
Puteti participa si dvs la licitatia casei daca va intereseaza, veti achita diferenta.
Mergeti la executor si se va ocupa el de tot.
Puteti merge la mai multi ca sa intrebati cat va costa ca sa platiti mai putin deoarece toti fac practic acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)
Daca trebuie platita o sulta se poate face cadastru? ContSters246530 ContSters246530 Buna ziua, Am urmatoarea problema: daca in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile (recurs) s-a hotarat ca am sa primesc o sulta de o anumita valoare ... (vezi toată discuția)