avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare sentinta definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare sentinta definitiva

Buna ziua.
Creditorul care a obtinut o sentinta civila emisa de o Judecatorie dintr-un alt judet, poate solicita instantei prin cererea de legalizare acesteia si cu mentiunea definitiva sa o comunice creditorului prin posta cu taxa inversa?
Multumesc.
Sentinta pronuntata se comunica partilor din proces,Dvs puteti solicita prin posta legalizarea sentintei respective si apoi fie formulati o notificare prin care solicitati debitorului sa va achite creanta fie va adresati unui executor judecatoresc pt a pune in executare sentinta.Nu inteleg care ar fi avantajul in opinia dvs pt a comunica sentinta legalizata partii adverse,mai mult decat atat acest lucru nu este posibil in modalitatea dorita de dvs.
Poate ca nu m-am exprimat corect. Daca comunic instantei cererea de legalizare a sentintei prin posta, instanta imi va transmite sentinta legalizata tot prin posta sau va trebui sa ma deplasez de la sediul creditorului din Sibiu la Judecatoria din Bucuresti unde a avut loc litigiul pentru eliberarea sentinei legalizate?
Avem nevoie de sentinta pentru a o pune in executare.
Va multumesc,
Pentru a afla informatiile direct de la sursa va recomand sa sunati la registratura instantei pt lamuriri.Din cate cunosc instantele din Bucuresti pot sa va trimita prin posta sentinta legalizata,va trebui sa trimiteti cerere,taxa timbru si sentinta in copie..Din postarea dvs se intelegea ca doriti ca instanta sa trimita debitorului un exemplar legalizat.Succes..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita horenciuc valentina horenciuc valentina Sunt administrator la o asociatie de proprietari.Am dat in judecata un rau platnic si am obtinut sentinta civila unde acesta este obligat la plata datoriei. In ... (vezi toată discuția)
Comunicare informații publice - hotãrâre definitivã Radu9 Radu9 Curtea de Apel a respins recursul, menținând hotărârea instanței de fond. Conform acesteia instituția este obligată să comunice ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)