avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Emitere factura in UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Emitere factura in UE

Buna ziua,

Am o microintreprindere infiintata in feb. 2017 - cod CAEN 4619 si sunt neplatitor de TVA.
Ce trebuie sa fac, ca sa inchei un contract de prestari servicii si sa emit facturi catre un beneficiar de-al meu din Cehia?
Din cate am citit, nu mai exista ROI. Cum se procedeaza in 2017? Care sunt pasii de urmat?

Multumesc anticipat de ajutor.

Cu stima,

Mihai Blajut
Cel mai recent răspuns: angizah , utilizator 13:57, 11 Iulie 2017
Până la atingerea plafonului de scutire, facturați direct, fără TVA. După depășirea plafonului, faceți înregistrarea în scopuri de TVA și sunteți automat înscris și în VIES. Din acel moment, clientul, în cazul în care nu este deja înregistrat în scopuri de TVA în Cehia (pentru că nu a depășit plafonul de scutire), va trebui să se înregistreze special în scopuri de TVA, vă va comunica acel cod și îi veți factura fără TVA, cu mențiunea ”taxare inversă”.
daca el este in sistemul VIES trebuie sa ti iei un cod de tva intracomunitar ( Declaratia 091)
Daca nu este facturezi fara probleme.
Buna ziua,

Firma X SRL , platitoare de TVA, executa o lucrare de amenajare imobil in Germania, beneficiarul fiind persoana fizica neimpozabila ( cf.art 19 din Regulamentul 282/2011 de aplicare a Directivei 2006/112/CE - imobilul este in uz privat ).

Cf. art 278 alin.4.lit. a) Cod Fiscal, Normel. Metodolog., indiferent de statura beneficiarului ( persoana impozabila sau neimpozabila), si Directiv. Cons.Uniunii Europene 2006/112/CE actualizat , art.47, locul prestarii serviciului este unde este stabilit imobilul. .

Ca atare, va rugam sa ne spuneti cum vom intocmi factura din punct de vedere al TV-ului?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Mentiuni si cod fiscal export/import radu_stoian radu_stoian Buna ziua, Societatea noastra (SRL, neplatitor de TVA) planuieste sa cumpere si achizitioneze prestarii servicii in UE si non-UE. In acest sens, am depus ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare tatiana1 tatiana1 O societate comerciala are facturi emise pentru prestari servicii ,pentru avansuri si pentru vanzare imobilizare corporala ,cumulate depasind pragul pana la ... (vezi toată discuția)