avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere&dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere&dezbatere mostenire

Buna ziua,
Situatia noastra este asa: suntem 3 frati. Tatal a decedat in 2006 si noi am renuntat la mostenire in favoarea mamei. Anul acesta in februarie a decedat si mama.
Pasii de urmat ar fi: deschiderea mostenirii (sa spuna fiecare daca vrea sa fie mostenitor sau nu)- in maxim un an de la decesul mamei. Si apoi dezbaterea mostenirii - fara limita de timp.
Bunurile ramase ar fi un apartament si un teren de 100mp in Bacau. Eu locuiesc in acest apartament in Bacau, fratii mei locuiesc in Constanta.
Cum ar trebui sa opteze fratii mei (sa accepte sau sa renunte la mostenire in favoarea mea) astfel incat dupa stabilirea proprietarului/proprietarilor apartamentului sa nu fie nevoie de prezenta tuturor pentru diverse contracte ce se vor incheia ulterior care necesita prezenta proprietarului/proprietarilor.
Ma gandesc la reinnoirea buletinului, schimbarea contractului de furnizare a energiei electrice / gaz.
Sper ca s-a inteles intrebarea mea: daca suntem 3 mostenitori, 3 proprietari ai apartamentului si sotul meu, de ex, trebuie sa-si reinnoiasca cartea de identitate, trebuie sa mearga la politie insotit de toti cei 3 proprietari?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:32, 16 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate stiam, la luarea in spatiu nu este nevoie de toti proprietarii, e suficient unul...
In ceea ce priveste contractele de utilitati, si acestea se pot incheia de catre oricare dintre proprietarii apartamentului....
Prezenta tuturor proprietarilor este obligatorie in caz de vanzare...

Numai de bine!
MEG
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Deschiderea mostenirii se poate face la Constanta, de exemplu, unde sa fim prezenti toti 3? Sau trebuie facuta in Bacau?
La fel si dezbaterea mostenirii..

Multumesc
Dezbaterea mostenirii se face la orice birou notarial din circumscriptia Judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu.
Daca fratii dvs nu au nici un fel de pretentii, la absolut nimic, pot sa dea declaratii de renuntare la orice birou notarial si sa vi le trimita, urmand sa le aveti la dosar impreuna cu celelalte documente si sa le prezentati notarului cand dezbateti mostenirea.
Fratii ies din calcul, iar dvs ramaneti unic mostenitor si proprietar pe absolut tot.

Daca fratii dvs doresc vreun bun din masa succesorala, la fel, la orice birou notarial pot sa va faca o procura prin care va imputernicesc sa ii reprezentati la dezbaterea succesiunii dupa mama. Insa, in acest caz, veti ramane proprietai in indiviziune, astfel incat pentru orice acte de dispozitie si administrare ulterioare veti avea nevoie de acordul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa scaderea termenului legale. baracescumihai baracescumihai Locuiesc in casa bunicilor care au decedat de mult .S-a facut succesiunea dupa decesul bunicului ,in urma careia au ramas mostenitori bunica ,tatal meu si inca ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire deliciosu deliciosu Acum un an mama mea a decedat si a ramas un apartament mostenire.Mostenitori au ramas 2 copii(eu si fratemiu)si tata.Am primit acum 2 zile o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Unde pot face mostenirea? CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Tatal meu a decedat. Nu am frati/surori, sunt unic mostenitor. Trebuie sa fac actele de mostenire, nici nu stiu care e termenul - dezbaterea ... (vezi toată discuția)