avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imputernicire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imputernicire

Buna ziua! Ma poate lamuri cineva referitor la imputernicirea unui presedinte de asociatie? Mai precis, as vrea sa stiu daca un presedinte de asociatie de proprietari poate fi imputernicit de catre proprietari pentru reprezentare in adunarea generala. Aflasem de la departamentul pentru relatiile cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei ca legea nu permite imputernicirea presedintelui dar nu stiu care lege stipuleaza acest aspect.
Codul Civil in prevederile referitoare la contractul de mandat.

art.2009 C.civ.
Mandatul este contractul prin care o parte, numită mandatar, se obligă să încheie unul sau mai multe acte juridice pe seama celeilalte părţi, numită mandant.
"Stiutorii" din primarie trebuia sa va spuna si ce articol din lege ar interzice presedintelui asociatiei sa fie imputernicit de un alt proprietar sa propuna, sa aleaga, sa voteze, in locul lui.
Daca acesti "stiutori" va baga zicerea cu "legea nu permite", atunci fiti sigura ca v-au aburit.

Nu e interzis presedintelui sa fie imputernicit pentru ca aceasta imputernicire se face in calitate de simplu proprietar, nu de presedinte de asociatie.
Ma refeream strict la imputernicirea presedintelui de Asociatie de Proprietari de catre proprietari. Stiam ca un proprietar poate fi imputernicit sa reprezinte alti proprietari in Adunarea Generala dar vreau sa stiu daca un presedinte de Asociatie poate primi imputerniciri de la proprietari. Se pare ca exista o lege care interzice acest lucru.
Doamna, de votat voteaza toti in calitate de proprietari, nu cu functiile pe care le au.
Deci presedintele cand este imputernicit de un alt proprietar, este el insusi simplu proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
elga50, moderator
Nu exista nicio lege care sa interzica acest lucru ... Codul civil este inca in vigoare.

Alte discuții în legătură

Adunare generala asociatie de proprietari-imputerniciri Elidor Elidor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: este vreun articol in legea 230/2007 sau in Instructiunile de aplicare ale ei, care ... (vezi toată discuția)
Cum se aleg corect presedintii asociatiilor de locatari gicadima gicadima La noi in asociatie nu putem scapa de vechiul presedinte deoarece foloseste fel de fel tertipuri pentru a ramane in functie. Data trecuta a supus la vot prima ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate sau nu? andreeamelania andreeamelania Buna ziua. Am avut seara trecuta o adunare generala a asociatiei din care fac parte, deoarece unui proprietari nu au venit din motive diverse au imputernicit ... (vezi toată discuția)