Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare succesiune

Buna ziua, va rog sa ma ajutati.
Strabunica a murit acum 2 saptamani, iar bunica vrea sa vanda casa strabunicii.
Bunica avea 1/4 parte din casa, dar, la decesul bunicului, cand a facut succesiunea, a trecut partea lui pe cele 2 fiice. Problema este ca una din cele doua fiice, a decedat in Spania acum 2 ani intr-un accident de masina, si a fost inmormantata tot in Spania, iar decesul nu e inca recunoscut in Romania. Inainte de deces cu cateva luni a divortat. Nici divortul nu e inca recunoscut in Romania. Pe certificatul de deces este mentionat ca e divortata. Nu s-a inceput procedura pentru aceste acte la consulat. Iar fostul sot nu e de acord sa semneze ca recunoaste divortul. Intrebarea mea este, daca se rezolva actele ca decesul sa fie recunoscut in Romania, mai este nevoie pentru succesiune sa fie recunoscut si divortul? Mentionez ca matusa avea 2 baieti, majori amandoi care locuiesc in Spania si ei vor merge sa rezolve documentele necesare. Si ce alte acte ar mai fi nevoie pentru succesiune. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinan88 , utilizator 17:34, 16 Mai 2017
Evident ca trebuie facuta succesiunea. De fapt succesiunile dupa strabunica si dupa sora bunicii.
Certificatul de deces trebuie tradus si transcris, iar hotararea de divort trebuie tradusa.
Daca scrie in limba romana ca sunt divortati, fostul sot nu are ce sa recunoasca.
Fara cele 2 succesiuni, bunica nu poate vinde.
Luati lucrurile din aproape in aproape. Rezolvati intai chestiunea cu actele de stare civila.
Multumesc pentru raspuns. Divortul este facut in limba spaniola, iar la consulat, pentru a se modifica starea civila e nevoie de fostul sot sau imputernicit.
In cazul in care cei 2 fii si fostul sot ar face un act ca renunta la partea mamei lor, mai e nevoie sa se recunoasca divortul ? Intreb pentru ca trebuie sa stim ce s-ar putea face din moment ce fostul sot nu vrea sa admita divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)
Casatorie în spania 631936597 631936597 Buna seara sunt divorţata de 8 ani si má aflu în situaţie de a má recástori în spania Am furnizat oficiului civil în spania o serie de documente prin ... (vezi toată discuția)