avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor in vacanta la rude in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor in vacanta la rude in strainatate

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu opinia Dvs referitor la situatia urmatoare: fiica mea, minora +12, isi doreste sa petreaca 3 saptamani din vacanta de vara la rudele noastre din strainatate (familie cu copil). Nu am vreo problema cu iesirea/intrarea din/in tara, voi merge cu ea (am sentinta def/irev prin care autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv de catre mine, am iesit de multe ori din tara impreuna, etc), insa e prima oara in care ar ramane fara mine in strainatate.
1. Ce acte trebuie sa fac sa fie totul ok ? ... ma gandesc ca e ceva similar ca si cand ar merge intr-o tabara si ar fi in grija profesorilor insotitori (desi nici cazul taberei nu stiu ce acte se fac ....)
2. Ce optiuni de asigurare medicala am pentru ea in strainatate, cea de calatorie e apa-de-ploaie (acopera doar urgente si doar in anumite centre, etc)
merci de sfaturi
Cel mai recent răspuns: gaby76 , utilizator 09:26, 18 Mai 2017
Intrebati la compania cu care zboara daca ofera servicii de insotire minori, daca nu au , nu poate pleca neinsotita. Acte- copie dupa hotarare si o declartie data la notar de dvs.
2) despre asigurare, va interesati despre optiuni la asigurator direct.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Mai 2017
gi-jane2, moderator
merci de info, insa in cazul meu eu insotesc copilul pe avion, si la dus, si la intors.
Ma intereseaza daca pe perioada sederii in strainatate trebuie facute ceva acte ?
A.. scuze, ma gandeam ca o trimiteti singura.
Nu, nu e nevoie.
merci mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea unui minor neinsotit din tara applepie applepie Am 17 ani si vreau sa plec la vara intr-o tabara in Danemarca. Pot iesi din tara neinsotit? Problema mea este ca nu voi merge cu avionul pana in Germania si de ... (vezi toată discuția)
Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor neinsotit cu avionul in strainatate xcineva xcineva Buna ziua tuturor. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 15 ani ce mi-a fost incredintat in exclusivitate prin hotararea de divort. As vrea sa il ... (vezi toată discuția)