avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Majorare patrimoniu initial fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Majorare patrimoniu initial fundatie

Fundatiile constituite conform OG26/2000 pot aduce ,ulterior infiintarii, aporturi noi la patrimoniul constituit initial,inregistrand acest lucru in actele constitutive ale fundatiei la judecatorie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:09, 17 Iulie 2017
Da, se poate majora patrimoniul fundatiei.
Multumesc.Puteti sa-mi spuneti daca se poate si varianta de constituire initiala a unui patrimoniu mai mare decat minimul impus de lege,varsarea cel putin a minimului pentru constituire,iar ulterior varsarea in mai multe etape a restului de capital (patrimoniu).
Nu am gasit in legislatie ceva referitor la acest lucru.
Nu. De la inceput sa aiba depusi toti banii subscrisi, nu in etape.
Multumesc!
Nu exista institutia "majorarii" sau "reducerii/ diminuarii" patrimoniului initial al unei asociatii, fundatii sau federatii. Acesta este cel constituit la infiintare si nu mai poate suferi modificari prin vointa fondatorilor sau membrilor. Are cu totul alta natura juridica decat capitalul social al unei societati, unde intr-adevar se pot face majorari sau reduceri de capital. Nici nu prea vad de importanta practica poate avea patrimoniul initial al unui ONG, cat timp e cel putin egal cu minimul impus de lege la data infiintarii organizatiei... Fondatorii / membri pot oricand dona organizatiei noi sume si bunuri daca vor, de retras nu pot ca si aportul initial si cotizatii, contributii ulterioare au regim juridic de tip donatie si nu genereaza vreun drept de creanta nici vreun alt drept in raport cu asociatia, cum e aportul la capital prin detinere de parti sociale sau actiuni in cazul societatilor "comerciale" guvernate de Legea 31 / 1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere capital social asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Buna ziua ! Depunerea capitalului social pentru infiintarea unei asociatii trebuierealizata de catre fiecare asociat in parte sau este ok ca ... (vezi toată discuția)
Participarea asociatilor ong la patrimoniul initial moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca legea prevede ca un ONG sa aiba minim 3 asociati, insa as dori sa stiu daca este obligatoriu ca cei trei sa contribuie in mod egal sau ... (vezi toată discuția)
Fondare ong ContSters287851 ContSters287851 Va retin atentiu cu urmatoarele intrebari:se poate infiinta un ONG de catre o singura persoana sau de cate persoane este nevoie minim?Daca sunt mai multe ... (vezi toată discuția)