avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord de recunoastere a vinovatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord de recunoastere a vinovatiei

Buna seara, am vazut in diferite solutii date de instante in acest an ca anumiti inculpati au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei pentru evaziune fiscala, art. 9. Din cate stiam, acordul se face pentru infractiuni pedepsite cu maxim 7 ani de inchisoare. Se poate incheia acord de recunoastere pentru evaziune fiscala art. 9 lit. ?

Multumesc.
Stiti bine conform legii.
Nu se poate incheia acord de recunoastere a vinovatiei peste limita legala.
Am inteles, dar cum se explica faptul ca s-a acceptat efectuarea unui acord in cazul solutiilor ?
M-am uitat mai bine sa vad daca intr-adevar este vorba de art. 9 si asa este.
Postati linkurile daca doriti si se va uita lumea.
Legea e clara si este cum ati observat.
Ca urmare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2016 legea a suferit modificari, in forma actuala conf. art. 480 alin.1 c.p.p. acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Acord de recunoastere cu procurorul (faptas minor) Gligorie Andrei Gligorie Andrei Am condus fara permis , nu am oprit la semnalul politistului, am pierdut controlul si am facut accident, fara victime si am fugit de la locul accidentului. ... (vezi toată discuția)