avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa la negru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa la negru

Salut, am o florarie si as vrea sa stiu ce se intampla daca am marfa la negru si ma prinde garda financiara cu marfa in magazin. care este amenda minima si cea maxima?? multumesc anticipat si inca ceva, mai trebuie sa am caiet de bani pentru angajat mentionez ca am intreprindere individuala si nu sunt platitor de tva trebuie sa mai depun si zetul lunar la fisc???
Cel mai recent răspuns: danibranescu , utilizator 12:10, 23 Septembrie 2009
Marfa "la negru" ar fi bine sa nu fie.Daca totusi o aveti,faceti bine si intocmiti un borderou de achizitie a marfii,chiar daca e luata de la o persoana fizica.
Marfa care nu detine cel putin un act de provenienta(factura,bon,borderou de achizitie) va fi confiscata de catre garda financiara,in plus incasati o amenda destul de mare pentru fapta aceasta si riscul sa va suspende activitatea pe o anume perioada,in functie de gravitatea faptei. sau sa va faca dosar penal.
Nu va jucati cu asa ceva!:(
intrari am pentru fiecare floare din magazin dar mai aduc si fara factura pentru ca la depozite nu prea iti dau factura decat daca cumperi de valoare peste 1000 de lei. degeaba ma cert cu ei pentru ca nu vor si nu-i intereseaza daca plec in alta parte pentru ca stiu ca nu gasesc ce vreau acolo. si borderou de achizitie nu poti face decat de la un producator cu care tre sa ai si contract cu respectivu si el certificat de producator. multumesc pentru raspuns si inca ceva ai idee cam cat e amenda in vedere ca sunt intreprindere individuala fostul pf si nu sunt srl? si la cat timp vine garda in vizita?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Vinzarea pe caiet /note nefiscale giuseppe07 giuseppe07 Va rog sa imi explicati si mie ce inregistrari contabile trebuie sa fac atunci cind vind pe caiet . Pentru anumite informatii puteti sa imi scrieti pe ... (vezi toată discuția)