avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avarie locuinta din cauza furnizorului de apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avarie locuinta din cauza furnizorului de apa

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor in legatura cu problema cu care se confrunta parintii mei. In luna ianuarie s-a spart teava stradala de alimentare cu apa, iar apa s-a infiltrat sub casa parintilor. Casa s-a avariat foarte tare, devenind nelocuibila. Firma furnizatoare de apa a inceput o ancheta interna si s-a constatat ca este vina lor - a firmei (teava fiind sub sosea), s-a ajuns la stadiul in care s-au eliberat ceva devize de constructie, dar totul s-a blocat momentan, in ultima saptamana nici macar la telefon nu mai raspund. Care ar fi procedura legala de urmat? De judecata, parintii mei nu au bani sa plateasca avocat, doar tata e pensionar, iar mama fara loc de munca.. asa ca veniturile sunt limitate... Momentan stau ingramaditi in bucatarie (care a ramas neafectata), cu toate lucrurile ingramadite in magazie... Un raspuns oficial cu o eventuala suma de despagubire sau suma pentru reconstructie nu s-a emis... sau cel putin parintilor mei nu li s-a comunicat asa ceva. Va rog mult indrumati-ma catre o cale de abordare legala eficienta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 08:20, 23 Mai 2017
Atat timp cat furnizorul de utilitati amiabil nu intelege sa se achite de obligatia reparatiei/
acoperirii prejudiciului,partea prejudiciata are dreptul de liber acces la justitie
In astfel de situatii procedura este complexa,este necesara expertiza tehnica
Cei de la firma furnizatoare de apa au adus expert tehnic, s-a facut sondarea terenului, fotografii... Dar in raspuns oficial inca nu s-a dat.. In schimb am inteles de la parinti ca s-au emis ceva devize de demolare reconstructie si ca s-a dat termen de 1 an la ele.. Si ca au vreo 3 saptamanj de cand s-au emis... Ma gandesc ca ar fi trebuit dat si un raspuns oficial referitor la evaluarea facuta... La suma in care trebuie sa se incadreze cu constructia etc... In cazul asta clar firma furnizatoare de apa e de vina... Teava e proprietatea lor... Si nici angajatii lor in momentul avariei nu au fost foarte prompti... Avaria a fost la sfarsitul lui ianuarie, cabd a fost ziua libera legala (24) si weekend...
si mai am o intrebare.. recent, undeva la 2 saptamani in urma, pe aceeasi strada cu parintii mei s-a mai spart o teava de alimentare cu apa (teava in proprietatea aceleiasi firme furnizatoare de apa ca si in cazul parintilor mei), caz similar.. apa infiltrata sub casa, doar ca vecinei i s-a daramat bucataria in beci din aceasta cauza... intrebarea este daca ar exista vreo posibilitate ca acestia (parintii mei si vecina) sa se alieze si sa dea firma care furnizeaza apa in judecata. Intreb daca este posibil acest lucru din moment ce este vorba de locuinte diferite, cu propriectari diferiti, cu valori de despagubire ma gadesc diferite.... Va rog un raspuns. Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o cerere de despagubire, primita de la o societate de asigurari. tiberiupi@yahoo.com tiberiupi@yahoo.com Buna ziua, As dori sa imi dati un sfat pentru speta urmatoare; voi incerca sa fiu scurt si la obiect. In urma cu aproape 3 ani, in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera sumele de bani ? Odette Adriana Odette Adriana Buna seara Anul trecut țeava comuna de la aerisire wc s-a spart ,a venit o exhipa mi-a spart plafonul și peretele ,au înlocuit țeava deoarece era fisurata ... (vezi toată discuția)