avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... situatie financiare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

situatie financiare asociatie

Buna ziua,
As dori sa stiu, in calitate de locatar/proprietar/membru al asociatei de proprietari ce pot face ca sa pot vedea situatia financiara a asociatei in conditiile in care nu ne este prezentata niciodata si nici afisata la vedere. Nu stim niciodata cand se iau deciziile pentru diferite achizitii sau reparatii cu ce firme se lucreaza, ce oferte de pret au avut si pe ce criterii au fost alese sa execute lucrarile. Pot cere copii dupa extrasele de cont cu depunerile la banca? de ex, in bloc platim in avans bani pentru niste reparatii , inca nu stim cand vor avea loc si nici cu ce firma, drept urmare banii sunt depozitati in banca (presupun) si sunt acolo de mai bine de 1 an, dobanda aferenta ce se intampla cu ea?

in paralel voi citi si legea asociatei, dar nu mi-ar strica si un raspuns de la cunoscatori
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:35, 29 Mai 2017
chitantele primite la plata intretinerii lunare e normal sa fie nestampilate si semnate de alta persoana decat cea care este administrator/casier? respectiv un alt locatar care tine locul administratorului in ziua de program la casierie sau incaseaza de acasa banii si vine apoi cu chitantele semnate de dansul
exista acum platforme pe internet care permit locatarului sa vada toate situatiile enumerate de dumneavostra.
cum pot gasi aceste platforme, banuiesc ca se pot accesa cu ceva user si parola si sunt facute pentru fiecare asociatie..
@Anca321

Nu toate asociatiile au acces pe asemenea platforme din simplul motiv ca nu sunt administrate de stapanii acestor platforme.
Cand dati banii altei persoane decat administratorului, cereti-i imputernicirea semnata de presedinte ca are voie sa incaseze in locul administratorului.

:offtopic:@amvirdan
Daca ati detalia mai mult raspunsurile pe cel putin 3 randuri (va asigur ca al treilea rand nu musca) poate n-ar cadea in capcana utilizatorii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Administratia de locatari grigo27 grigo27 Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 nivele.De 2 ani ma confrunt cu scurgerile de apa dupa terasa blocului si de fiecare data imi renovez ... (vezi toată discuția)
Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si administratorul? cristina-ionescu cristina-ionescu Buna ziua, Blocul in care stau se confrunta cu diverse probleme si as vrea sa fac ceva in privinta aceasta pentru ca nu prea are cine. Sa incep cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația ... oana intreaba oana intreaba Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația de proprietari a unui bloc? situația este următoarea: a fost sistată furnizarea de apa ... (vezi toată discuția)