avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... situatie financiare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

situatie financiare asociatie

Buna ziua,
As dori sa stiu, in calitate de locatar/proprietar/membru al asociatei de proprietari ce pot face ca sa pot vedea situatia financiara a asociatei in conditiile in care nu ne este prezentata niciodata si nici afisata la vedere. Nu stim niciodata cand se iau deciziile pentru diferite achizitii sau reparatii cu ce firme se lucreaza, ce oferte de pret au avut si pe ce criterii au fost alese sa execute lucrarile. Pot cere copii dupa extrasele de cont cu depunerile la banca? de ex, in bloc platim in avans bani pentru niste reparatii , inca nu stim cand vor avea loc si nici cu ce firma, drept urmare banii sunt depozitati in banca (presupun) si sunt acolo de mai bine de 1 an, dobanda aferenta ce se intampla cu ea?

in paralel voi citi si legea asociatei, dar nu mi-ar strica si un raspuns de la cunoscatori
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:35, 29 Mai 2017
nu poti fi asociatie de proprietari daca nu ai comisie de cenzori nu primesti hotarare judecatoreasca fara comisie de cenzori, presedinte, membrii decat in cazul in care asociatia de proprietari este formata din mai putin de 11 apartamente nu va ataca nimeni dar incercam pe larg sa va explicam din bunavointa nu ne-ati vorbit de nemultumirile dv in scris catre presedintele asociatiei ci de actele contabile fara sa va jignesc desi sunteti economist sistemul contabil este diferit pentru fiecare tip de contabilitate industriala,agrara,textila etc desi considerati ca este simplu nu este deloc cum credeti cum vi sa spus in forum puteti angaja cu ajutorul unui grup din proprietarii nemultumiti un audit pe cheltuiala dv. dar din experienta mea unde sa constatat o frauda de 60000lei auditul a ramas in sarcina asociatiei deoarece au constatat prejudiciul ca sa il poata recupera ,ati mentionat ca se cheltuiesc banii pe materiale si nu se vad sa stiti ca nimeni nu va poate chema pe dv.sa va arate unde se monteaza un robinet o teava sau o lampa neon in ceea ce privesc facturile ele au un sistem de calcul destul de complicat mai ales la apa rece si apa calda facturile au anumite valori dar ele amindoua constituie apa calda si apa rece separat ,gazul se calculeaza diferit daca are ap cu centrale termice,liftul,lumina diferit cea de la lift si cea de pe scara deoarece este in procente etc ca sa va explice cineva sistemul este complicat angajati persoane calificate,sanatoase fizic si mental sa va administreze si sa gestioneze banii dv este inscris in lege ca angajatii sa indeplineasca aceste necesitati si este explicit leguitorul a interzis incasarea orcarei sume de bani de la domiciliu indiferent de situatie ,chitantele pot avea doar o stampila de incasat si blocul semnatura casierului si numarul de ordine lista de intretinere este o factura comuna si aceasta trebuie sa aiba stampila rotunda sau ovala cu inscrisurile asociatiei si cif-ul
vedeti, asta e problema. nu toti au rabdarea, pregatirea si timpul necesar sa urmareasca aceste lucruri, stiu ca nu sunt cenzori pentru ca am intrebat si asa mi sa raspuns, ca nu exista pentru ca nimeni nu vrea sa lucreze voluntar, probabil cand s-a infiintat asociatia au aparut pe hartie acei 11 membri, dar fizic nimeni nu verifica nimic. nu zic neaparat ca ar fura din bani, dar intr-un cartier de blocuri al nostru e singurul care nu are interfon si usa de la intrare e vesnic stricata, singurul bloc care nu are asfalt si iluminare in parculet (stiu ca e treaba primariei dar se putea face ceva in sensul asta si din partea asociatiei), la noi in bloc se zugraveste cate un perete si ala de un vecin binevoitor care cere doar bani pe materialele cumparate de el si care in general costa cateva sute de lei, numai la noi in bloc liftul se blocheaza apoape zilnic si cei de la firma de intretinere vin dupa zeci de minute si atunci cu un patent, becuri pe scara nu sunt (stau arse si cateva saptamani)...astea sunt nemultumirile mele si uneori nu e neajuns sa ii spui frumos celui care se ocupa, pentru ca singurul raspuns care il primesti este nu vrea lumea sa dea bani, nu sunt bani, nu avem cu ce... atunci hai sa vedem unde sunt banii pentru ca fond de reparatii exista, iar de tevi sparte si inundatii nu am auzit in bloc...
eugarizan a scris:
:offtopic:

Nu credeam niciodata ca am sa citesc asa ceva pe acest forum precum cele cateva randuri de mai sus .
Nici eu.
E de dat la rubricile "de ras".

Anca321 a scris:
... era doar o intrebare nu înțeleg atacul
Atacul nu e la dv., ci la cine v-a raspuns pe nerasuflate, fara punct, fara virgula, fara propozitii si fraze decente, totul intr-un vartej de vorbe amestecate.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia de locatari grigo27 grigo27 Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 nivele.De 2 ani ma confrunt cu scurgerile de apa dupa terasa blocului si de fiecare data imi renovez ... (vezi toată discuția)
Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si administratorul? cristina-ionescu cristina-ionescu Buna ziua, Blocul in care stau se confrunta cu diverse probleme si as vrea sa fac ceva in privinta aceasta pentru ca nu prea are cine. Sa incep cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația ... oana intreaba oana intreaba Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația de proprietari a unui bloc? situația este următoarea: a fost sistată furnizarea de apa ... (vezi toată discuția)