avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Raportare la biroul de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Raportare la biroul de credit

Buna seara. In urma cu 15 ani am avut un card de credit de la o IFN.Valoarea lui a fost de 1200 ron. De-a lungul mai multor ani am facut plati de aproximativ 6000 ron si inca mai eram datoare la ei peste 4000 ron, printr-un si
stem de penalizari si penalizari la penalizari, fara legarura cu contractual incheiat. Din anul 2008, dupa discutii fara finalizare, am hotarat sa nu mai platesc. Am aflat acum ca pana anul trecut, cand au vandut creanta, au facut raportari lunare la Biroul de Credit. Intrebarea este urmatoarea: daca ei nu au respectat niciodata termenul de 15 zile de a ma notifica, asa cum prevad normele de raportare, eu pot face contestatie si cere stergerea ?
Cel mai recent răspuns: brandusa11 , utilizator 01:42, 28 Mai 2017
Buna ziua!
Da, puteti solicita stergerea datelor negative trasnmise fara respectarea prevederilor Deciziei ANSPDCP nr. 105/2007.
Va adresati intai IFN-ului, in scris (adresa sau mail), solicitand sa va faca dovada notificarilor, apoi, daca, in termen de 15 zile de la trimiterea adresei, IFN-ul nu raspunde sau daca apreciati ca raspunsul lor nu este legal, sesizati ANSPDCP(gasiti informatii despre procedura plangerii pe www.dataprotection.ro).

Cu stima,
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanță biroul de credit fără notificare corespunzătoare ionut_au ionut_au Bună ziua. Am un credit și un card de credit deschis la CEC Bank. Acum 6 luni de zile, m-am prezentat la o sucursală CEC Bank a orașului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Birou de credit DianaioanaM DianaioanaM Buna ziua , As avea nevoie sa ma ajutati cu o informatie . Acum un an de zile , din cauza faptului ca aveam nevoie de o suma de bani urgent , iar procedura ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite Syman Syman Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in luna aprilie 2008 mi-am facut la S.C. Rompetrol Downstream un CARD DE CREDIT,echivalentul a 700 ... (vezi toată discuția)