avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, legal

Buna seara,ma numesc Adrian.Doresc sa aflu daca exista solutii legale,de a recupera niste sume de bani de la fosta logodnica ,avind in vedere ca ieu ii trimeteam in tara periodic nestiind ca in timp ce ii trimeteam bani ea avea alta relatie.Mentionez ca pot face dovada cu istoricul transferurilor de bani in decursul ultimului an adica 2016.Doresc sa aflu daca intradevar se poate face ceva legal cu un avocat sa deschid un proces pt ami recupera pierderile banesti. sau sa imi fac dreptate singur in speranta ca voi mai recupera ceva.Mentionez ca cu aceea fata am format un cuplu aproape 9 ani de zile ,pina in Ianuarie acest an cind am aflat adevarul.Am nevoie va rog de un raspuns si sper sa nu rideti de mine.In August ma intorc acasa si doresc sa o chem in instanta ,daca exista o solutie si pt mine,chiar daca trimeteam cu mina acei bani avind incredere .Si daca exista solutie ,cit ar putea costa cheltuielile si un eventual proces.Va multumesc si sper sa primesc un raspuns.
Cel mai recent răspuns: AngGeo , utilizator 11:52, 13 Octombrie 2017
Pentru ce ii trimiteati aceste sume, ce scop aveau aceste plati ?
Nu cred ca aveti vreo sansa daca dvs i le trimiteati pt ea , pt nevoile ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Dupa 9 ani de relatie/convietuire fara casatorire nu mai prea pare a fi logodna (afara de ipoteza in care sperati sa traiti peste 100 de ani) ci concubinaj. Diferenta dintre cele doua este ca logodna este o promisiune facuta in vederea casatoriei. iar concubinajul este o stare de fapt in care doua persoane locuiesc si gospodaresc impreuna la fel ca doi soti. Daca puteti dovedi ca v-ati facut promisiuni reciproce de casatorie si ca in urma acestor promisiuni i-ati trimis bani cititi mai jos, daca nu, recititi.
Doi. Logodna este reglementata in Codul civil iar art. 266-270 Cod civ. stabilesc atat regulile incheierii, mijloacele de proba cat si regula (asta va intereseaza, de fapt) privind restituirea darurilor facute in timpul logodnei. Prma speta de acest gen am avut-o in 2012 si era vorba despre ... 26 de dinti de portelan pusi de logodnic logodnicei in vederea casatoriei.
[ link extern ]
Trei. Trebuie sa aveti grija deoarece exista un termen de prescriptie de 1 an de la ruperea logdnei.
Patru.Chiar fara existenta doveziii vreunei logodne banii se pot recupera deoarece exista dovada ca i-ati trimis iar in favoarea d-voastra exista o prezumtie legala ca e vorba despre un imprumut nu de o donatie (imprumut care, fie vorba aici, intre noi, potrivit disp. art. 2159 Cod civ. este cu titlu oneros, adica puteti solicita si dobanda legala).
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc pt raspuns.In primul rind nu locuiam impreuna ne vedeam seara ,dupa care dimineata mergeam la serviciile noastre,nu aveam treburi gospodaresti impreuna ca sot si sotie sa intimplat de citeva ori in acesti ani,aveam o relatie complicata dar am ramas impreuna cu bune si cu rele pina in 2015 am plecat din tara in Anglia.De atunci si pina la finele anului trecut am tot trimes sume de bani cum am putut si cit am putut.Doresc recuperarea sumelor de bani doar din periada Iunie-Decembrie 2016,deoarece atunci am inceput sa am dovezi ca e in alta relatie sau la inceputul uneia.Spre exemplu iam trimes bani in Iunie 2016 sa vina in excursie in Anglia si nu a mai venit si nici nu a mai vrut sa stie de mine,neam impacat dupa acel episod urit si am continuat sa trimet bani pina in decembrie 2016.Abia in Ianuarie acest an mia recunoscut cu gura ei ca este din toamna in alta relatie iar dupa anul nou sa culcat cu noul iubit.Promisiuni de casatorie erau mai mult pe retele de socializare si verbal ,nu pe hirtii sau altceva.Dar pot face dovada cu poze ca am format un cuplu si am si martori.Asadar ce pot face in acest caz daca exista speranta pt mine,cu cine trebuie sa vorbesc si cam care sunt costurile unui eventual proces si durata lui.Mentionez momentan sunt in Anglia dar in August vin acasa pt o periada de timp.Va multumesc ,astept un raspuns.
Doresc strict restituirea sumelor de bani strict din Iunie-Decembrie 2016,deoarece din aceea perioada am inceput sa cred ca are alta relatie...spre exemplu iam trimes bani pt biletul de avion sa vina in Anglia in vacanta si mamintit ca sia cumparat bilet bilet ceea ce nu a facut.Va dati seama ca am ramas blocat aici neputind sa ma duc si eu macar acasa sami vad familia pt ca eram la servici si nu ma puteam invoii de la patron .Relatia a continuat pina dupa anul nou cind mia recunoscut prin telefon ca are pe altu din toamna .Va scriu atit de tirziu pt ca acum doua zile mia venit ideea sa fac public cazul meu,deoatece aveam degind sami fac dreptate singur si cine stie ce nenorocire se putea intimpla.
Nu cred ca aveti vreo sansa sa recuperati vreun ban de la ea. Mai bine lasati-va pagubas decat sa mai pierdeti bani pt avocat, taxa timbru, martori etc. In plus mai pierdeti si timpul degeaba.

Alte discuții în legătură

Salut, cum pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca ... Cofarea Cofarea Salut .cum.pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca detine masina cumparata din bani mei .precizez ca masina e pe numele ei si eu pot justifica in ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat gustiD gustiD Buna ziua As avea si eu o problema si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa recuperez niste bani Am avut o relatie cu o fata din romania ,eu sant stabilit ... (vezi toată discuția)
Escrocherie, sau nu? nu mai reușesc să dau de avocatul pe care l-am plătit ca să mă reprezinte Adrian39 Adrian39 Anul trecut prin luna Mai am scris pe acest site problema mea,incercarea de a recupera niste sume de bani de la fosta mea concubina.Mentionez nu aveam nici un ... (vezi toată discuția)