avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tata solicita concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tata solicita concediu pentru cresterea copilului

Sunt mama unei fetite de 10 luni si 3 saptamani (nascuta la 01.11.2008). Incepand cu 1 sept.2009 am revenit la serviciu, cu gandul ca sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului, beneficiind astfel, in continuare, de indemnizia de crestere a copilului. Am obtinut toate actele necesare dosarului in cauza, dar acesta a fost respins. Motivul: sotul meu nu a fost angajat 12 luni anterioare datei de nastere a fetitei.
Comentariu> atata timp cat eu am beneficiat de indemnizatie timp de 10 luni si am facut dovada contrubutiei la stat pe o perioada de 12 luni anterioare momentului nasterii micutei, este normal sa i se mai ceara si sotului acelasi lucru? Mi se pare normal ca el sa faca dovada contributiei pe ultimele 12 luni anterioare momentului suspendarii contractului de munca.

Rugaminte> Asta este legea? Intr/adevar fetita mea va pierde indemnizatia?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 21:05, 22 Septembrie 2009
Legea este clara, in acest sens, se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului, de catre beneficiarul indemnizatiei pentru CIC.


Indiferent daca vreunul dintre parinti a beneficiat timp de cateva luni (dupa nasterea fetitei) de indemnizatie_?
Indiferent daca unul dintre parinti a beneficiat de indemnizatia pentru CIC, in cazul in care acesta renunta se vor lua in calcul veniturile celuilalt parinte care isi depune dosarul pentru obtinerea indemnizatiei pentru CIC.
Daca vreti sa nu pierdeti indemnizatia de CCC ar fi bine sa reintrati dvs. in CCC.
:Lucrez in invatamant< am fost nevoita sa ma intorc, deoarece urmeaza sa-mi sustin lucrarea pentru gradul didactic I...o amanare mi/ar fi creat probleme.

Oricum...daca alta solutie nu exista...imi pare rau pentru fetita mea, care are tot dreptul sa primeasca indemnizatie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil, calcul venituri 12m mihaelapopa2017 mihaelapopa2017 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu clarificarea unor aspecte legate de veniturile luate in calcul pt indemnizatia de crestere copil: 1. Care sunt cele 12 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie minor cu mama minora capucino capucino Buna. Care ar fi procedura obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului de 11 luni in conditiile in care mama este minora si nu a fost casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani noa.brigi noa.brigi Va rog sa-mi raspundeti daca se poate! Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida. In august ar trebui sa lucrez dar voi ... (vezi toată discuția)