avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil licitat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil licitat

Am participat la licitarea unui apartament, am câștigat , a fost întocmit procesul verbal. Foștii proprietari au datorii la asociația de proprietari a blocului. Vreau sa știu cine va achita aceasta datorie? Mai am de așteptat pana vor trece cele 30 de zile ,pentru a intra in posesia actului de adjudecare. Doamna de la asociația de locatari deține cheia apartamentului si mi-a spus ca nu mi-o va înmâna pana nu vor fi achitate datoriile. Ce este de făcut in cazul in care voi intra si in posesia actului de adjudecare si dansa nu vrea sa îmi înmâneze cheile?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:24, 28 Mai 2017
N-o mai achită nimeni. De altfel, datoria este în continuare a aceluiași debitor, dar cu siguranță n-o va plăti, că dacă și-ar fi plătit datoriile, nu s-ar mai fi ajuns la executare.

Dar asociația de proprietari ce-a „păzit” până acum? N-a știut că bunul urma să fie scos la executare? Avea posibilitatea să intervină, în calitate de creditor, în procedura executării silite.

V-ar putea interesa următoarele articole din Codul de procedură civilă (asigurați-vă că aveți acces la varianta republicată, că s-au renumerotat):
art. 649, art. 690 ș.u., art. 774 alin. 4, art. 857 alin. 3, art. 893 ș.u.
Pana aici am înțeles......... abia acum a făcut o adresa către biroul de executare,cerând datoria. Bun, dar dacă nu vrea sa îmi înmâneze cheia apartamentului ce este de făcut?
Păi v-am cam răspuns prin articolele indicate (art. 983 și următoarele din Codul de procedură civilă se referă la predarea silită a bunului).
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2017
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
adica trebuie sa o execut silit ca sa imi imnaneze cheia?
Adica ati castigat/cumparat imobilul, puteti intra in el fara sa va impiedice nimeni.
In ce conditii au ajuns cheile apartamentului la asociatiei?
Discutati cu doamna respectiva si daca intradevar are cheile si nu vi le pune la dispozitie amiabil ii spuneti ca veti intra cu ajutorul unei persoane specializate iar costurile cu plata meseriasului si cele ale inlocuirii butucului le veti solicita personal ei iar daca nu le va achita o veti da in judecata urmand sa plateasca si cheltuielile de judecata. Trimiteti-o sa recupereze datoriile de la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie dupa adjudecare imobil nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As dori,daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: am dobandit prin licitatie un apartament de la o banca ce a executat silit ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)