avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere audio in vestiar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere audio in vestiar

Buna ziua. As vrea sa stiu daca seful are dreptul sa ne supravegheze audio in vestiarul in care ne schimbam.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 26 Mai 2017
"Prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video este permisa pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate, in special a informarii prealabile a acestora", prevede Decizia nr. 52/2012 a ANSPDCP.
In alte situatii, supravegherea video se face doar cu consimtamantul expres si liber exprimat al salariatilor, respectandu-se drepturile acestora".
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere jucandan jucandan As dori sa intreb daca e legal instalatra de camere in hala de productie.In urma instalari ne fiind un minim de intimitate ce duce la stresarea angajatului. (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal - supraveghere video la locul de munca maria_2012 maria_2012 Buna seara. Avem la birou camere de supraveghere. Sediul companiei noastre este in alt oras. Monitoarele din birourile sefilor sunt pornite non stop si toti ... (vezi toată discuția)