avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donatie - rog urgent raspuns !!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donatie - rog urgent raspuns !!!!!

Eu locuiesc intr-o garsoniera (de 10 ani) care a fost donata mamei si bunicii (tin sa precizez ca sunt amandoua in egala masura trecute pe contractul de donatie). Mama mai a avut un frate care este decedat iar in urma lui au ramas 2 copii(verisorii mei primari). Acum cei 2 copii vor parte din garsoniera. Tin sa pecizez ca bunica(care este in viata) vrea sa ii lase garsoniera mamei mele (adica partea ei)

POT cei 2 verisori primari ai mei sa ma cheme in instanta? pentru a avea parte la garsoniera?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 15:45, 28 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot sa va cheme in instanta pt reducținea liberalitatilor, asta dacă este cazul. Aveți nevoie de o consultație.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parte de la cine? In ce baza? Bunica inca traieste, asta se poate discuta mai tarziu, nu impartim mosteniri care inca nu au fost lasate.
De cine a fost donata garsoniera?
Garsoniera de fapt a fost cumparata prin contract de donatie(probabil sa evite ceva taxe ..si de aceea nu au facut contract vanzare-cumarare) de catre bunica+ mama ..
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
unait, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, mama si bunica traiesc asa ca cei 2 veri nu au ce sa vrea inca. Faptul ca garsoniera a fost cumparata sau primita prin act de donatie de catre mama si bunica nu are nici o relevanta decat pentru, eventual, rudele vanzatorului. Verii nu au nici un drept deocamdata. Daca prima va deceda bunica, atunci jumatate din garsoniera (admitand ca este detinuta de mama si bunica in cote egale de 1/2) partea ei de garsoniera se va imparti intre mostenitori, respectivi descendentii sai: mama dvs. si cei 2 veri, in reprezentarea tatalui lor decedat, in cote egale de 1/2; asadar, mama dvs. va avea 1/2 deja detinut + 1/4 obtinut prin mostenire iar verii, amandoi impreuna, 1/4. Daca ulterior decedeaza mama, dvs. mosteniti 3/4 si ramaneti coproprietara cu verii care detin deja 1/4.
Daca prima va deceda mama dvs., 1/2 ei va va ramane dvs. si in acest fel veti deveni coproprietara cu bunica, in cote egale de 1/2. Bunica nu o mosteneste pe fiica ei deoarece existati dvs. Ulterior, dupa moartea bunicii, dvs. in reprezentarea mamei si verii, impreuna, in reprezentarea tatalui lor veti mosteni fiecare 1/4. Astfel, veti fi coproprietara cu verii, dvs. 3/4 si ei, impreuna 1/4, la fel ca mai sus.
Va rog mult sa imi spuneti cum pot evita ca veri mei sa ia cei 1/4 din aceasta garsoniera avand in vedere ca ea a fost cumparata de fapt si de drept pe bani mamei mele(care a dorit sa o puna in acte si pe bunica).Acum bunica este in grija mea, si ceilalti veri nu asteapta decat ea sa duca ca ei sa faca rost de bani...bani care nu am de unde sa le dau si chiar daca asi avea ei nu ii merita ca nu au pus un ban!!
CE trebuie sa fac? sa o pun pe bunica sa faca un testament?este el oare valabil si nupoate fi atacat in instanta dupa moartea bunicii?
sau ce acte sa fac ..pe la notar/cu avocat....????imi poate da cineva un sfat?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
unait, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua vreau să dezbat în instanță moștenirea după bunica(bunicul ... dorinarotaru23 dorinarotaru23 Bună ziua vreau sa dezabta în instanta moștenirea de pe bunica(bunicul a decedat înainte ea și la notar copii lor 4 băieți au renunțat în favoarea ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin reprezentare prodigy prodigy Situatie: - cele mai apropiate rude a persoanei decedate sunt verisorii primari! - persoana decedata nu are copii sau frati, tatal si mama sunt ... (vezi toată discuția)