avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face?!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face?!!

Buna,! Am semnat un CMI cu fracție norma de 4ore dar lucram 14 ore,(pot dovedi) Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 2 Iunie 2017
Cum erati plătit? Plata era pentru orele lucrate sau doar pentru cele 4 ore?
Salariul era pe norma întreaga. în mână,în acte este pe 4 0re Problema mea este neplata contribuțiilor sociale la normă întreagă.Contributile nu mi au fost plătite în întregime toată perioada cat am lucrat 5ani..în fiecare lună am făcute suspendări cu acordul părților (conform revisal) fara știrea mea in timp ce lucram .CMI cu 4 ore am doar 1an ceilalți 4 ani sunt cu normă întreagă.
Florin421 a scris:

Cum erati plătit? Plata era pentru orele lucrate sau doar pentru cele 4 ore?


Nici nu conteaza suma cu care era platita, daca aceasta reprezenta cel putin jumatate din salariul minim. Important este ca efectua ore suplimentare, ceea ce este interzis in cazul CIM cu timp partial. Si eu lucrez intr- o firma cu CIM de 4 ore si am salariu mai mare decat minimul pe economie.
El40la a scris:

Salariul era pe norma întreaga. în mână,în acte este pe 4 0re Problema mea este neplata contribuțiilor sociale la normă întreagă....



Atat timp cat aveti c.i.m. cu timp partial , nu aveti cum sa va fie platite contributiile la norma intreaga.

Durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca , a stagiului de cotizare la pensie si sanatate, numai la somaj.

Astfel:
1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
De acord cu dv.numai că stagiul trebuia plătit pe toate zilele lucrătoare dintr-o luna nu doar pe 10 zile cum este in cazul meu...Iar CMI cu 4ore mi a fost adus la semnat după 10 luni de la redactare când am descoperit că nu mi se plătesc cotizațiile, nestiind de el lucram programul impus

Alte discuții în legătură

Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca semnat pentru 8ore/zi si declarat 2ore/zi; doanna3 doanna3 Buna ziua! In februarie 2012 m-am angajat la un SRL unde am semnat un contract de munca cu o durata de lucru de 8ore/zi. In iunie 2014 am plecat prin demisie ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru 2 ore de lucru ludovicbutnaru ludovicbutnaru Buna ziua, Sotia mea lucreaza cu contract de munca partial,de numai doua ore pe zi.. Va rog sa-mi spuneti daca .la calcularea vechimii se considera numai ... (vezi toată discuția)