avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

In urma decesului bunicului meu, in anul 2010, parintii mei s-au mutat in casa bunicii pentru a o ingriji. Dupa ce a decedat bunica, in anul 2012, tatal meu a mostenit casa acesteia si, pentru a nu ramane nelocuita casa parintilor mei (sunt proprietari ambii parinti), ne-au rugat, pe mine si sotul meu, sa ne mutam in casa lor si sa avem grija de ea. Cand tatal meu a vazut ca am nascut primul copil, ne-a promis ca va trece casa aceasta pe numele nostru, insa nu a facut-o din cauza unor datorii la impozit. Vazand ca vrea sa ne lase sa locuim aici definitiv, sotul meu a facut 2 imprumuturi insumand 28000 lei, bani cu care am renovat mare parte a casei (am tras canalizare, am facut baie in casa deoarece exista doar o toaleta in gradina, plus alte imbunatatiri). Eu, sotul meu si cei doi copii ai nostri avem cu totii mutatie pe aceasta adresa. Problema noastra este ca in ultimii 2 ani, tatal meu ne ameninta constant cu evacuarea, desi mama mea i se opune mereu, spunand ca ea vrea ca noi sa ramanem in aceasta casa. Tatal meu este un om foarte irascibil, alcoolic, insa ne-a amenintat chiar si treaz fiind. Am cateva inregistrari in care ma injura foarte tare si ma ameninta ca ne da afara. Am incercat sa il facem sa ne vanda noua in schimbul unei sume de bani care sa reflecte cu adevarat valoare casei, insa fie ne-a refuzat, spunand ca nu vrea sub nici o forma sa ne vanda noua, ca mai bine o doneaza sarmanilor, fie a cerut o suma exagerata, pe care stia ca nu o putem acoperi. De asemenea, i-am spus ca vom parasi locuinta in momentul in care ne va da banii investiti, insa a refuzat si aceasta varianta, spunandu-ne ca vrea sa vada chitante cu sumele investite in casa, chitante pe care noi nu le avem deoarece cei care au muncit la repararea casei nu ne-au dat nici o chitanta sau factura. Intrebarea mea este: poate, in aceste conditii, sa ne dea afara din aceasta casa? Mentionez ca nu avem nici un contract incheiat. As dori sa aflu, de asemenea, daca as putea gasi vreo solutie impreuna cu mama mea, cea care ne sprijina in continuare si isi doreste sa ne faca acte mie si sotului meu. Este obligatorie semnatura tatalui meu pentru a deveni noi proprietarii casei?
Ca sa va dea afara din imobil tatal dvs, nu poate sa o faca, decat in baza unei hotarari judecatoresti de evacuare.
Daca mama dvs va tine partea este bine. Insa, ca mama sa va vanda imobilul fara acordul tatalui, nu, nu se poate. Ar exista niste variante, insa toate sunt complicate in lipsa acordului tatalui.

Daca aveti chitante pentru cheltuielile facute, aveti grija de ele pentru ca vor fi folositoare.

La acest moment cel mai bine este sa va bagati pe sub pielea batranului si sa culegeti roadele vorbei bune. Daca nu puteti face asa ceva, pentru solutii mai radicale, va trebuie suportul unui jurist.
Multumesc mult pentru raspuns! O zi frumoasa va doresc!
Mama nu ii poate dona partea ei de casa (50%), astfel incat tatal sa nu o mai poata evacua si sa fie nevoit sa accepte pretul stabilit de notar pt valoarea impozitului????
Mama va poate dona/vinde cota ei din casa. Astfel, se evita evacuarea. Tatal o sa va poata evacua doar daca va face partajul cu dvs.

Puteti sa obtineti si o inregistrare din partea tatalui din care sa rezulte ca el recunoaste faptul că dvs. ati efectuat imbunatatirile asupra casei. Cu acea inregistrare si probele pe care le aveti puteti sa solicitati instantei sa il oblige la plata imbunatatirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul vrea sa o scoata afara din casa pe nora dupa moartea fiului sau. nicoleta ianosovici nicoleta ianosovici Ma numesc nicoleta ianosovici si as vrea sa stiu daca se poate intampla ceea ce tot ameninta bunicul meu. Dupa decesul tatalui meu, mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj sau anularea contractului de vanzare cumparare andreea_uri andreea_uri Buna ziua, In 2005 parintii mei au facut act de vanzare cumparare cu bunicul mamei mele pentru casa de locuit si terenul aferent(pe care il mostenise de la ... (vezi toată discuția)
Tatal meu ne da afara din casa! ce putem face?! va rog sa ma sfatuiti... clauk clauk Suntem o familie cu 2 copii. tatal meu a cumparat de la vechiul ICRAL acum multi ani apartamentul cu 2 camere in care stam acum. In urma cu 12 ani, parintii ... (vezi toată discuția)