Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Comunitara

In cat timp este obligata legal o institutie comunitara sa raspunda la solicitarea Casei Judetene de Pensii pentru furnizarea unor detalii necesare intocmirii dosarului de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe_Ignatescu , utilizator 20:00, 10 Iunie 2017
Nu exista niciun astfel de termen prevazut in legislatia noastra.
Sa inteleg ca daca o institutie similara din Comunitatea Europeana solicita informatii unei Case Judetene de Pensii din Romania, aceasta poate sa raspunda cand vrea sau cad si daca isi aduce amite? Adica in Legislatia Europeana nu sunt prevazute termene in care institutii din tarile membre sa-si raspunda reciproc unor solicitari?
Am intrebat:

In cat timp este obligata legal o institutie comunitara sa raspunda la solicitarea Casei Judetene de Pensii pentru furnizarea unor detalii necesare intocmirii dosarului de pensionare?

Mi s-a raspuns:

Nu exista niciun astfel de termen prevazut in legislatia noastra.

Am revenit pentru clarificari:

Sa inteleg ca daca o institutie similara din Comunitatea Europeana solicita informatii unei Case Judetene de Pensii din Romania, aceasta poate sa raspunda cand vrea sau cad si daca isi aduce amite? Adica in Legislatia Europeana nu sunt prevazute termene in care institutii din tarile membre sa-si raspunda reciproc unor solicitari?

Poate cineva sa-mi confirmed aca am inteles bine sau sa-mi dea ceva lamuriri suplimentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din italia C.Fabyola C.Fabyola Buna tuturor, am plecat tin tara in 1992 cu contract de munca legal in italia, am platit contrubutiile statului italian pana in 2005 cand ... (vezi toată discuția)
Federatie sportiva: solicitare precizare yo3hkw yo3hkw De curand am ajuns in Consiliul de Administratie intr-o federatie. Unul dintre membri, ce apartine unui club membru in Federatia cu pricina, a cerut CA sa-i ... (vezi toată discuția)
Daca pot sa ma pensionez dima ion dima ion Am varsta de 55 de ani ,si lucrez cu carte de munca din 1-08-1973 .Sunt beneficiar al legi 341/revolutionari si as dori sa stiu la ce varsta ma pot pensiona ... (vezi toată discuția)