avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis auto, vizita medicala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis auto, vizita medicala

urmeaza sa-mi expire permisul auto,in luna august;vreau sa-l preschimb zilele acestea ,este obligatorie vizita medicala?
Cel mai recent răspuns: Florina Dinu , utilizator 23:17, 25 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Pentru preschimbarea permisului auto in cazul expirarii va trebui sa solicitati o adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "clinic sanatos", iar cu acea adeverinta va duceti la o clinica/cabinet care se ocupa cu avizarea medicala pentru obtinerea permisului de conducere. De obicei, astfel de cabinete au comisii mixte care aplica viza pe fisa medicala necesara obtinerii/prelungirii permisului de conducere.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine sa schimbi permisul inainte de a expira!

Atentie! Fisa medicala pentru permisul de conducere este necesara doar la expirarea valabilitatii permisului actual. In cazul duplicatului, perioada de valabilitate ramane acceasi cu a documentului pierdut sau distrus, ca urmare nici analizele medicale nu se cer.
Descarcare fisa medicala permis auto
Pentru a evita un drum in plus la politie sau la un centru medical autorizat care poate sa faca toate analizele necesare, e indicat sa duci tu fisa medicala permis auto.

E important sa imprimi fata-verso, cele 2 pagini ale fisierului .pdf
Completare fisa medicala permis auto
Primul pas, e sa completezi datele de la punctul A. Chiar daca nu e foarte clar din fisa, pasul doi e sa te duci la medicul de familie, iar pentru suma de 5-10 lei ti se va completa punctul B.- ANTECEDENTELE PERSONALE. Daca exista, se trec boli cronice, alte probleme care ar putea afecta conducerea unui autovehicul.

Restul analizelor se fac la o unitate medicala autorizata (punctul C.) Aceste analize se fac mai mult sau mai putin serios la un pret incepand de la 100 lei. Ar fi bine sa intrebai daca se fac toate analizele la aceeasi unitate, pentru a evita drumuri in plus. Aceste analize constau din urmatoarele rubrici:
• Boli interne: palparea ficatului, stomacului si a intregii zone abdominale
• Chirurgie-ortopedie: se verifica daca exista fracturi sau vatamari corporale la nivelul corpului si membrelor si daca exista interventii chirurgicale incompatibile cu sofatul
• Neuro-chirurgie: este de fapt un interviu asupra unor probleme precum pierderea cunostintei, dereglari de somn, medicatie, interventii chirurgicale
• Psihiatrie, examen psihologic: interviu mai general cu intrebari de genul – daca va intelegeti bine cu sotia/familia, daca fumati, consumati alcol
• Oftalmologie: se verifica vazul, prin citirea unor litere aleatorii pe o plansa, cu acoperirea alternativa a unuia dintre ochi. Nu se verifica distingerea culorilor(discromatopsie)
• O.R.L.: se verifica auzul. Se face foarte serios :). D-na asistenta spune cateva cuvinte in soapta, din capatul incaperii, iar tu spui cu voce tare ce auzi. Desigur, trebuie sa iti acoperi una dintre urechi, pe urma inversezi pozitia. Nimeni nu se uita daca chiar iti acoperi urechea care nu e spre asistenta
• Obstetrică ginecologie: sangerari abundente, medicatie hormonala care poate afecta conducerea, etc.
Analiza de sange NU se cere pentru fisa medicala permis auto pentru soferii amatori.
Punctul D. si decizia prin care o persoana este apta sau nu sa conduca un auto vehicul se completeaza si semneaza de catre seful unitatii medicale.
La punctul E. semnezi ca ai informat in mod corect personalul medical despre toate bolile de care ai suferit în trecut sau suferi în prezent.
Durata analizelor descrise mai sus: in jur de patru ore.
Verifica de ce alte acte ai nevoie pentru obtinerea permisului auto inainte de a merge la sectia de politie.
Preschimbare permis auto, vizita medicala
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul nr. 1162/31.08.2010 - permis retras din motive medicale cosminbarlad cosminbarlad Am o problema. Unei cunostinte i-a fost retras permisul de conducere (cat. B,C,C+E) in 2007 pe motive medicale in urma unui control (afectiunea: ... (vezi toată discuția)
La preschimbarea permisului auto e necesare prezentarea vreunui ... florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com La preschimbarea permisului auto e necesare prezentarea vreunui act de la medicul de familie? (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere expirat in strainatate Gabi2017 Gabi2017 Buna ziua! As dori sa stiu cum anume trebuie procedat pentru preschimbarea permisului de conducere expirat in urmatoarea situatie: cetatean roman cu domiciliul ... (vezi toată discuția)