avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme partaj in caz divort amiabil la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme partaj in caz divort amiabil la notar

Divort la notar amiabil semnat Copil .de 11 ani a primit o donatie casa de la bunicii paterni. Tutori sunt trecuti ambii parinti Are dreptul in aceste conditii si sotia la casa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 1 Iulie 2017
Proprietatea e a minorului.
Cand întrebați de dreptul sotiei, la ce drept va referiti exact?
Sotia doreste sa ii plateasca fostul sot despagubire ca sa paraseasca locuinta. Considera ca are acest drept ca tutore in actul de donatie.
Nu i se cuvine sulta, însă minorul locuiește cu cine trebuie sa locuiască prin hotărârea de divort.
Parintii administrează bunurile copiilor, dacă nu va înțelegeți asupra acestui fapt, apelati din nou la instanta.
Dacă imobilul aparține minorului și el locuiește cu mama, cu mama va locui în acel apartament.
Bunicii și-au rezervat vreun drept de uzufruct?
Multumesc mult pentru sfat.
Este de inteles ca mama va locui cu copilul in acea locuinta. Atunci tatal este obligat sa paraseasca locuinta sau poate locui si el in aceeasi locuita in camere separate?

Alte discuții în legătură

Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Bună seara! un notar accepta să rezolve desfacerea unei călătorii, ... minerva78 minerva78 Bună seara! Un notar accepta să rezolve desfacerea unei căsătorii, in care exista minor de 7 ani? Minorul se află în grija bunicii de 6 ani. Părinții ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)