avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin ...

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii trecuti proprietari in act, iar bunicii si-au pastrat dreptul de uz si habitatie viagera. Acum au ajuns in prag de divort deoarece tatal meu are probleme mari cu alcoolul si devine foarte violent verbal si fizic. Prin urmare exista sanse ca mama sa pastreze casa si el sa fie despagubit cu cota parte? Deoarece nu se poate locuii in aceeasi casa in aceste conditii, fiind singurul imobil pe care il detin acestia, iar tatal refuza sa o despagubeasca pe mama.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
AiramSt, utilizator
Mama sa contacteze un avocat si sa se adreseze instantei pentru divort si partaj si sa solicite atribuirea integrala a imobilului, in lotul sau, cu obligatia de a-i plati tatalui o sulta.
Daca bunicii ar fi incheiat cu mama un contract de donatie, imobilul ar fi fost bunul propriu al mamei.
O sa discutam si cu un avocat in zilele ce urmeaza. Speram ca pana atunci sa obtin ceva mai multe claritati deoarece tatal face presiuni asupra noastra. Insista sa ma dea afara din casa "lui" care de fapt nu e doar a lui e 50/50 si in care eu am investit in modernizare dar pe care nu le pot dovedii cu acte legale ca au fost facute in "familie". Martor e doar mama mea ca am bagat bani in casa.
Păi ce claritati sa obțineți, in afara de faptul că în momentul de față, imobilul este proprietatea ambilor parinti, ca dvs ati investit niste bani intr-un bun care legal, nu va aparține și nu aveti nicio dovadă scrisă a investițiilor dvs, singura dovada fiind declarația mamei dvs, care declarație, bineinteles ca va fi subiectivă?
Pana la finalizarea unui eventual proces, lucrurile vor rămâne la fel.
Între timp, pentru liniștea dvs psihică, v-as sugera sa va căutați o altă locuință temporară.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
raluk0207, utilizator
Claritati, in sensul daca exista sanse in aceste conditii ca ea sa pastreze casa integral si el sa fie despagubit si nu invers. Sau mai rau sa imparta aceeasi casa.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
iar bunicii si-au pastrat dreptul de uz si habitatie viagera.

aveti o problema, ca parintii tatalui au drept de folosinta si pot locui acolo cu cine doresc si pot dori... cu tatal. Poate nu vor cu tatal, ci cu mama dvs sau cu nimeni si atunci, pot cere evacuarea
ce au parintii dvs, au nuda proprietate, adica, pana nu mor bunicii, cam sunt proprietari cu numele.
mama dvs poate cere partajul acum sau mai tarziu, dar mai mult conteaza ce pozitie au bunicii dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)