avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii Asociatie de Proprietari - solicitare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii Asociatie de Proprietari - solicitare montare stalpi

Buna ziua,

As dori si eu cateva sfaturi cu privire la statutul legal al unei asociatii de proprietari intrucat nu am reusit sa gasesc informatiile necesare din alta sursa.
Problema se pune in felul urmator:

Trotuarul aferent blocului in care locuiesc este in ocupat in totalitate de masini parcate (desi exista spatiu ADP dar acesta nu este in fata blocului) iar acum un an am solitat Administratiei Strazilor montarea de stalpi pe acest trotuar. Raspunsul institutiei a fost ca ei nu pot da curs acestei solitari decat daca vine din partea asociatiei de proprietari. Asadar am facut solicitare Asociatiei de Proprietari iar raspunsul a fost ca in nici un caz nu va da curs solicitarii intrucat locatarii sigur nu vor fi de acord, are copii care si-ar dori sa nu vina acasa batuti si oricum de 20 ani se circula pe strada si nu a fost nici o problema.
Consider ca raspunsul a fost unul neprofesionist si as dori sa stiu ce obligatii are asociatia in aceasta situatie, de asemenea, in cazul in care intr-adevar toti locatarii trebuie sa fie de acord pentru montarea stalpilor, ce actiuni as putea lua eu pentru a se remedia problema? Desi stiu ca in legislatia in vigoare stationarea autovehiculelor pe trotuar este interzisa mi se pare ca nu exista mijloacele necesare pentru a preveni si sanctiona acest lucru, in conditiile in care reclamatia facuta la politia de sector a fost "solutionata" cu promisiunea ca se vor pune patrule in zona.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
Laura_Andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:23, 25 Septembrie 2023
Asociatia nu are nicio atributie in solicitarea montarii stalpilor pe strada.
ADP trebuie sa ia in considerare sesizarile venite din partea oricarei persoane, fizice sau juridica. Puteti ataca raspunsul ADP in instanta in contencios administrativ.
Adresati sesizarea in atentia politiei rutiere si a primariei cu privire la parcarea pe trotuar.
Instalarea stalpilor pe domeniu public este problema care tine strict de primaria teritoriala,
care poate instala astfel de elemente de protectie in anumite zone=treceri pietonale,
zone cu risc,etc
Sepoatemonta4tîlpiînfațascăriideblocptr.aîmpedicaparcareamașinilor,vă mulțumesc.
Se pot monta numai de către primărie. Faceți o sesizare solicitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator Florina_S Florina_S Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca administratorul blocului in care locuiesc: - sa monteze stalpi pe trotuarul din spatele blocului in asa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? mdDentist mdDentist Am depus o sesizare pe site-ul domnuleprimar.ro ; am optat ca datele personale sa ramana confidentiale; azi dimineata ma trezesc cu administratorul din bloc la ... (vezi toată discuția)
Parcare privata anita2007 anita2007 Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)